Wpis z mikrobloga

#spidersweb #apple #iphone #fanboy

Cytaty z tej durnej strony

"Z kolei najnowszy Samsung Galaxy Note 4 ma ośmiordzeniowy procesor oraz 3 GB pamięci RAM. Skąd tu taka różnica? Otóż w tym, że Samsung ma Androida, kiepski system operacyjny przystosowany do każdego możliwego urządzenia, a przez to nadający się do niczego. Jest on tak kiepsko zoptymalizowany, że nawet na drogich sprzętach prędzej czy później zwolni."

"W tym szaleństwie jest metoda i Apple doskonale z tej metody korzysta. Więcej nie zawsze znaczy lepiej, a w tym wypadku jest wręcz odwrotnie. Apple ponownie pokazał, że ich sprzęt nie ma sobie równych, bo… jest przemyślany. Pokazał, że wie, jak tworzy się urządzenia mobilne. Że zdaje sobie sprawę z tego, iż nie są to pecety nastawione na wydajność, a eleganckie urządzenia, które mają nam pomagać każdego dnia."

to tylko dwa cytaty z fali spuszczania sie nad iphone i sugerowanie ze 2 rdzenie apple + 1gb > 4 rdzenie i 3/4 gb ramu w samsungu

dodatkowo twierdzenie ze rozwoj nowoczesnych urzadzen jest zly, bo to przeciez apple wszystko robi najlepiej, boli najbardziej, kto ten artykol wpuscil na glowna strone to ja nie wiem

note 3 mam od premiery i chyba tylko raz mi sie wylaczyl ale to z mojej winy, widac ze typ zyje stereotypami jak wiekszosc fanow w zamknietym gronie fanboyow na forum apple

http://www.spidersweb.pl/2014/09/iphone-6-specyfikacja.html

polecam poczytac
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pqp_1: jako posiadacz iPada Air, będę się śmiał z każdego gościa, który powie, że 1 GB RAMu to wystarczająca ilość. Jest to bzdura, i o multitaskingu można zapomnieć, bo programy są killowane w tle.
  • Odpowiedz
@M4lutki: nie do końca. Ogólnie to jest siedlisko fanów różnych środowisk. MS, Android i Apple. Problem w tym, że każda osoba jest "skrajnym" fanboyem ;-)
  • Odpowiedz
rozumiem jakas konstruktywna opinie, ale twierdzenie ze rozwoj jest zly, a wcisknie gorszego telefonu markowanego logiem apple za kwote duzo wieksza od chociazby samsunga, jest totalnie zalosne
  • Odpowiedz
@pqp_1: ale to kwestia indywidualna, co kto lubi. Ktoś inny androida, ja jabłko, a kumpel windows phone. Po prostu każdy ekosystem jest dla kogoś innego. A pisanie o gorszych bebecach, czy większej kwocie to.. pieprzenie głupot.
  • Odpowiedz
@lukaszlew77: Mam tyle na PC i mi starcza, nawet z VM korzystam czasami. W telefonie mam połowę tego i też starcza, a przeszedłem z G1 z 192MB RAMu i Androidem 2.3 (Miał wszystko, prócz 2.1, 1.5 i 2.0!). Wszystko fajnie działało.
  • Odpowiedz
@jarbi: zgadzam sie w 100%, jednak kiedy widze takie teksty to naprawde zaczynam watpic w ludzi

ciekaw jestem czy gosc dalej pracuje na 17 calowym monitorze crt i pc sprzed 10 lat, bo przeciez jak mozna korzystac z rzeczy lepszych !!??
  • Odpowiedz
Nawet 8.1 bez problemu śmiga.

@oskar666: Nie nazwałbym tego bez problemu :) Ja mam 4 GB i 8.1 - do zadań biurowo-multimedialnych nawet mi RAMu brakuje. W ogóle RAMu im więcej tym lepiej, nie ma czegoś takiego jak za dużo RAMu.
  • Odpowiedz