Aktywne Wpisy

butterfly +96

CzosenWan +152
K---a, wrzucam na allegro spoko ofertę za coś, chłop wygrywa licytację, ja mówię że jak zapłaci sprawnie to do 18 wyślę. Dostałem kasę o 16:30, o 17 wysłałem, a o 18 on do mnie pisze "jak u pana wyglądają zwroty? Bo kurcze nie spodziewałem się, że wygram"
xDDD
To na luj płaciłeś niemoto jak mogłeś po prostu powiedzieć, że się rozmyśliłeś? Ludzie są do śmietnika.
xDDD
To na luj płaciłeś niemoto jak mogłeś po prostu powiedzieć, że się rozmyśliłeś? Ludzie są do śmietnika.

2. Zmieniamy nazwy plików odpowiednio na 01.jpg, 02.jpg…
3. Wrzucamy do autostartu taki mniej więcej skrypt (ten akurat działa na xfce) WAŻNE: nie do crona, bo nie zadziała:
WALLPAPERS="/home/user/tapety/Doctor/"
while true; do
PIC=$(date +%I).jpg
xfconf-query --channel xfce4-desktop --property /backdrop/screen0/monitor0/image-path --set $WALLPAPERS$PIC
sleep 60
done
(oczywiście ścieżkę w WALLPAPERS zmieniamy na własną, do miejsca gdzie trzymamy tapety)
4. Cieszymy się super tapetą zmieniającą się co godzinę.
5. ???
6. PROFIT i wieczne uznanie ostatniego Władcy Czasu
#linux #xfce #doctorwho #protip
źródło: comment_V48dXGILu7kcQF65C0lj9qI4855AXi6k.jpg
Pobierzhttps://pay.reddit.com/r/doctorwho/comments/2fby1g/edited_this_doctor_who_wallpaper_to_spotlight/
W pierwszym komentarzu masz opisane jak takie coś zrobić na Windowsie.
#bojowkawindowsniephone
Wystarczy mi losowanie tapety z TRONu i TRON: Legacy co 15 minut. Motyw okien to mam czarny i styka.
A tak serio trochę smutno, że tyle opcji w Windzie jest poblokowanych. Jak na przykład zmiana dźwięku ekranu logowania.