Wpis z mikrobloga

#pytanie #studia Jakieś sposoby na sesję? Ile się uczyć, czy stosować specyfiki typu magnez, czy pić kawę, zmienić dietę? Czy myślicie, że każdy ma indywidualny przepis?
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@blyskotliwy: elektrotechnika. Mamy trzy egzaminy, z jednego mam szansę mieć termin zerowy, ale zakładam również scenariusz klasyczny, czyli zdawanie w czasie sesji. Matematyka, fizyka, informatyka. @amarantowy: wszystkie kolosy pozaliczane. Teraz następna seria leci.
  • Odpowiedz
@monochromatyczna: ja mam 7 egzaminow ale jestem na studiach humanistycznych. dodatkowo na dwoch kierunkach. sposobow zadnych konkretnych nie mam chociaz bardzo w nauce pomaga mi energetyk. nie pije ich prawie w ogole jedynie wlasnie do nauki na ciezkie kola/egzaminy. Dzialaja na mnie bardzo mocno bo kawy w ogole tez nie pije.
  • Odpowiedz
@monochromatyczna: ucz się o tej porze kiedy najlepiej Ci to wychodzi. Ja z racji tego, że najszybciej materiał przyswajam rano to potrafię wstawać o 5 żeby się do powiedzmy 12 jak najwięcej nauczyć. Oczywiście wczesne wstawanie to też wczesny sen.
  • Odpowiedz
@esox: próbowałam, dość nieudolnie, tego o czym piszesz już wczoraj: położyłam się spać o 8 wieczorem, obudziłam się o 2.30. Nieprzyjemnie, tym bardziej że postanowiłam się dziś wstrzymać z drzemkami w ciągu dnia. @knysha: póki co to jedyne, co zrobiłam. Udzielam się na zajęciach, ale wciąż uważam, że to mało.
  • Odpowiedz