@miki4ever: Od 2012 roku co nieco w tej materii się zmieniło, bo to był pierwszy Woodstock z konkretnym sponsoringiem. Wszystko wygląda na to, że Owsiak chce odciąć festiwal od finansowania z WOŚP. I IMO jest to dobry pomysł.
@miki4ever: To też nie do końca, bo z zebranej kasy ani złotówka nie może iść na inną działalność niż ta, która jest zapisana w statucie finału. Woodstock do 2011 roku (podobnie jak cała fundacja do teraz) był finansowany z odsetek od zebranej kasy, a nie z samej zebranej puli. Teraz jak do festiwalu dosiadł się Carlsberg, Play i Lidl, to wątpię by kasa z odsetek z WOŚP była jeszcze potrzebna.
@RafiRK: Hehehe, no nie, tamte wyglądały całkiem inaczej :) Spotkaliśmy się u znajomych a potem przenieśliśmy się do wioski motocyklowej. Bardzo przyjemnie je wspominam :)
@miki4ever: Nie finansuje, poczytaj sobie rozliczenie fundacji. Dokładnie grosz po groszu napisane jest skąd kasa na wooda idzie. Najpierw posiadaj wiedzę na 100% pewną a potem głoś poglądy i oskarżenia. Inaczej wychodzisz na kłamcę.
@miki4ever: Bardzo spłycasz sprawę by utwierdzić się w swojej tezie. Więc powiem tak. Do tej pory jak dałeś 10 zł na WOŚP, to całe te Twoje 10 zł szło na cel na który zbierali wolontariusze i ani jeden grosz z tych 10 zł nie poszedł na Woodstock.
@miki4ever: Udowodnij mi że WOSP opłaca z pieniędzy ze zbiórki Woodstock. Prosze udowodnij mi to w ich rozliczeniu rocznym, lub jakimkolwiek innym dokumentem. Woodstock organizowany jest przez WOSP ale nie finansowany z pieniedzy zbieranych na finale. Udowodnij swoje słowa albo nazwij się oficjalnie kłamcą.
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/284401_326847860761837_1939897958_n.jpg
No ja bym uważał..
@blubi_su: Ty sobie poczytaj. Najpierw zdobadz jakas wiedze w 100%, a pozniej odpowiadaj.