Aktywne Wpisy
#sebcel weźcie zostawcie chłopa widać że już pęka, wychuśta się i czym wtedy będziecie sie różnić od julek i oskarów co was gnębili w gimbazie?

Graner +8
Skopiuj link
Skopiuj link
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Chcę stworzyć sobie program, który zaloguje się na stronę którą mu wskażę i kiedy już serwer przekieruje go po zalogowaniu, pobierze jakieś dane (np. posty z Facebooka)
Do tej pory korzystałem w #node z request cośtam (nie pamiętam teraz nazwy) które pobierało HTML z adresu URL i mój program zbierał z htmla potrzebne dane.
Tym razem sprawa trochę się skomplikowała, bo muszę jakoś zaimitować wpisanie przez program danych do pól tekstowych i kliknięcie przycisku. Zaznaczam, że nie mogę odczytać z docelowej strony www co ona tam wysyła metodą POST (naczy mogę, are to by było za dużo roboty).
Zdaję sobie sprawę że w przeglądarkowym JavaScripcie + jquery to banalna sprawa, z tym że nie każda strona (np Facebook) daje pobrać swój HTML przez przeglądarkę (iframe nie działa).
Także jak można takie coś zrobić?
TL;DR: za pomocą #nodejs chcę żeby skrypt wypełnił formularz i pobrał dane ze strony do której został przekierowany
oczywiście trza mieć jakiś serwer z obsługą CURLa
oczywiście jeśli to nie musi być js
Chcę żeby ten program wymagał ode mnie minimum roboty podczas jego używania :) wydaje mi się że phantomjs spełni zadanie