Wpis z mikrobloga

@TheBestest: Do Polski wszedł nowy dystrybutor Nintendo i znacznie obniżył ceny nowych gier i preorderów. Tak oto preordery Fantasy Life i Smash Brosy na 3DSa idą w cenie 139zł, a te najdroższe gry, czyli Pokemony OR/AS idą po 169zł ;)
@TheBestest: Na Wii U 199zł bierze Ultima, możliwe że do tego czasu jeszcze znajdzie się inny sklep (jak Konsoleigry.pl) który zaproponuje 179zł albo coś takiego, Konsoleigry często mają absurdalnie niskie ceny gier na Nintendo ;)
@joookub: I tak, i tak przymierzam się w wydatek koło 200 zł, ale 140 zł to masakra by była. Będzie na 3DSie multiplayer z wersjami z Wii U? Łatwo zacząć w to grać czy trzeba jak w Street Fighterze przegrać 50 gier by wygrać jedną?
@TheBestest: Każde Smash Brosy mają dziewięć poziomów trudności, jednak te Smash Brosy jak Kid Icarus Uprising będą miały ich 91 (No ale to Sakurai, ten sam człowiek zrobił te obie gry, stąd wszystkie porównania). Dla nieogarniającego zawsze jest poziom trudności 0.0, wtedy to pewnie postać będzie stała w jednym miejscu i tylko blokowała się albo ratowała od upadku. Poziom trudności 2.0 (znaczy tak było w KIU) to poziom trudności standardowy, który
@joookub: opowiedz mi tak w skrócie o co chodzi w tych grach? Nie miałem z nimi nigdy do czynienia, a hajp jest widzę przeogromny. To jest to, co mi się wydaje po gameplayach - street figter czy inny tekken z postaciami z N i większą plansą (bo widzę, że tam można biegać, a biegać)?
@ryhu: Jest to najbliższa eSportowi seria wyprodukowana przez Nintendo. Sakurai, jeden z pracowników Nintendo, paręnaście lat temu wpadł na pomysł by zrobić nawalankę dla czterech graczy z postaciami Nintendo. By nikt go nie zgasił, gdy tylko wracał do domku, siadał przy stole operacyjnym, pisał prototyp swojej gry i polerował go, aż gra była odpowiednio zbalansowana. W swoim pierwszym prototypie zawarł tylko parę postaci, Mario, Donkey Konga, Samus i Foxa. Gotowy prototyp
@Santeria: 159zł http://www.ultima.pl/pokemon_omega_ruby/i15444/

169zł ale większa szansa że dostaniesz na premierę, bo Ultima ostatnio ssie (Mario Kart 8, Tomodachi Life nie doszło do ludzi na czas). http://konsoleigry.pl/gry-na-3ds/2180-pokemon-omega-ruby-3ds.html

179zł http://www.electronicdreams.pl/product_info.php?products_id=5272

A reszta to pewnie ceny 169-179, ale wiarygodność mniejsza, także polecam te trzy sklepy.
@joookub: oo dzięki, usunąłem bo pomyślałem właśnie o ultimie i tak znalazłem. Czyli mówisz, że te dwie mogą wysłać grę przed premierą? heh obecnie jeszcze się waham między ruby a sapphire.
@Santeria: Ultima dostała ostatnio strike'a od Nintendo za wydanie Pokemonów przed premierą. Co dziwne, była jedynym sklepem który dostał, mimo że kopie z Electronic Dreams też przyszły dwa dni przed premierą. Stąd Ultima teraz wysyła w ostatnim możliwym momencie (czwartek), ale okazuje się że poczta nie zawsze wyrabia na czas i kopie dochodzą dopiero po weekendzie. Mi za poślizg z Mario Kartem 8 obiecali gadżet, także preorderuję Pokemony na Ultimie i