Middle-Earth Middle-Earth 20.08.2014, 14:44:43 4 + #ciekawostki #izrael #statystyki #swiat #polityka Mapa przedstawia relacje zagraniczne Izraela ze światem:ciemny zielony - stosunki dyplomatycznejasny zielony - stosunki specjalnełososiowy - zawieszone stosunki dyplomatyczneczerwony - brak stosunków, dane państwo nie uznało Izraelabiały - brak wszelkich stosunkówWedług danych z listopada 2006 roku 34 państwa na świecie nie utrzymywały formalnych kontaktów dyplomatycznych z Izraelem. Należały do nich:Afryka: Algieria, Czad, Dżibuti, Gwinea, Komory, Libia, Mali, Maroko, Niger, Somalia, Sudan, Tunezja, Ameryka: Kuba Azja: Afganistan, Arabia Saudyjska, Bahrajn, Bangladesz, Bhutan, Brunei, Indonezja, Iran, Irak, Jemen, Katar, Korea Północna, Kuwejt, Liban, Malediwy, Malezja, Oman, Pakistan, Syria, Tajwan, Zjednoczone Emiraty Arabskie.Pokaż spoiler źródło: comment_fHYsjmWMM0o9zzkGk8y9dg9WUTQbJXmt.jpg Pobierz
P.....V konto usunięte 20.08.2014, 14:47:05 0 + @Middle-Earth: biały - brak wszelkich stosunkówFajnie, Izrael nie utrzymuje kontaktów z morzami, oceanami i granicami państw... Poza tym tam jest beż a nie łososiowy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Middle-Earth Middle-Earth 20.08.2014, 14:48:20 0 + @ParsecV: na moim jes losos... i nie Izrael, a kraje, ktore nie uznaja Izraela jako panstwo...
Middle-Earth Middle-Earth 20.08.2014, 14:50:09 0 + @PedroLeon: nie fishuje na plusa, dziele sie tym co mnie ciekawi, tyle....
t.....z konto usunięte 20.08.2014, 14:51:15 0 + @Middle-Earth: Ależ mi ciekawostka, że państwa islamskie nie uznają Izraela. Zwróć również uwagę, że izraelscy sportowcy biorą udział w europejskich imprezach sportowych, bo z te same islamskie państwa wyrzuciły Izrael z azjatyckich federacji.
Middle-Earth Middle-Earth 20.08.2014, 14:51:18 0 + @PedroLeon: zazwyczaj jest tak, ze ktos mi powie ciekawostke z wlasnego kraju, a ja pozniej szuka i czytam..
P.....n konto usunięte 20.08.2014, 14:52:20 0 + @Middle-Earth: Daję suba, bo chyba warto. Oby tak dalej.
Middle-Earth Middle-Earth 20.08.2014, 14:55:05 0 + @tytanowy-janusz: widzisz, ty wiesz, ale ja chcialam wiedziec dokladniej, jakie konkretnie kraje i jakie stosunki - podzial
cyrax cyrax 20.08.2014, 15:46:27 0 + @Middle-Earth: -różowy pasek -"kolega z pakistanu" czemu mnie to nie dziwi? Tak naprawdę to gdy tylko przeczytałem to wiedziałem bez patrzenia, że jesteś #rozowypasek
Middle-Earth Middle-Earth 20.08.2014, 16:06:13 0 + Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia... Pokaż treść
cyrax cyrax 20.08.2014, 16:30:21 0 + @Middle-Earth: Marysia Sokołowska na pewno nie miałaby kolegów z Pakistanu
Mapa przedstawia relacje zagraniczne Izraela ze światem:
ciemny zielony - stosunki dyplomatyczne
jasny zielony - stosunki specjalne
łososiowy - zawieszone stosunki dyplomatyczne
czerwony - brak stosunków, dane państwo nie uznało Izraela
biały - brak wszelkich stosunków
Według danych z listopada 2006 roku 34 państwa na świecie nie utrzymywały formalnych kontaktów dyplomatycznych z Izraelem. Należały do nich:
Afryka: Algieria, Czad, Dżibuti, Gwinea, Komory, Libia, Mali, Maroko, Niger, Somalia, Sudan, Tunezja,
Ameryka: Kuba
Azja: Afganistan, Arabia Saudyjska, Bahrajn, Bangladesz, Bhutan, Brunei, Indonezja, Iran, Irak, Jemen, Katar, Korea Północna, Kuwejt, Liban, Malediwy, Malezja, Oman, Pakistan, Syria, Tajwan, Zjednoczone Emiraty Arabskie.
źródło: comment_fHYsjmWMM0o9zzkGk8y9dg9WUTQbJXmt.jpg
PobierzFajnie, Izrael nie utrzymuje kontaktów z morzami, oceanami i granicami państw... Poza tym tam jest beż a nie łososiowy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-różowy pasek
-"kolega z pakistanu"
czemu mnie to nie dziwi? Tak naprawdę to gdy tylko przeczytałem to wiedziałem bez patrzenia, że jesteś #rozowypasek