Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Najpierw za prostsze rzeczy się zabierz. Stąd, zamiast z tąd.

Znasz wszystkie przedmioty, bohaterów, skille, ward spoty, pulle, blocki, unikanie stunów/skilli itp? Jeśli nie, to może najpierw podstawy, a później wykorzystaj wiedzę na przeciwnikach. Bo często widzę, że ludzie mają problem z użyciem blinka/eula jak mają na sobie ulti snipera lub w ogóle nie używanie przedmiotów które się kupiło.
  • Odpowiedz
@Fensi: Poczytaj poradniki dot. supportowania (rotacje, warding), poćwicz w praktyce na rankedach, to samo na midzie (creep agro, kontolowanie run), ćwiczysz w praktyce, ćwicz last hitting jako hard carry na botach, lub jako support na rankedach, kiedy nadarza się okazja.

Bierz postaci, którymi zawsze bałeś się grać, staraj się być bardziej defensywny, nie wychodź za bardzo w nieznane, ćwicz map awarness (wyrób sobie odruch sprawdzania co jakiś czas mapy, i zapamiętywania pozycji
  • Odpowiedz
@Fensi: Byłem tam, teraz jestem 2,4k

naucz się last hitować, ogarniać minimapę, jakie podejmować decyzje, utrzymywać creep equilibrum i znajdź bohaterów którzy ci idą najlepiej.

Z 1,4k do 2k grałem Invokerem i Furionem, potem do 2,5,k Doom i Lycan. Te postacie mogą wygrać gry same. Dobrze puszują, dobre w teamfightach, są dobre w każdym stadium gry, mogą iść do każdej linii i dżunglować. Nie graj trybów z kapitanem bo to
  • Odpowiedz