Wpis z mikrobloga

Moja memuśka ma Piranie. W sumie rybki jak rybki tylko mięsko bardziej agresywnie konsumują swoimi wielkimi zębami. Nie w tym rzecz. Moja kochana mama je... głaska xD xD i co najlepsze rybki chyba taki masaż lubią bo same podpływaja po więcej :D

Wyobraźcie sobie to jesteś taką rybką, a tu nagle Stwórca z nieba wkłada rękę i Cie masuje :D

#akwarium #zwierzeta #heheszki
p.....o - Moja memuśka ma Piranie. W sumie rybki jak rybki tylko mięsko bardziej agre...

źródło: comment_hedpCafArZLrgw5Jv8jOfPzylOeBVjYd.jpg

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pezo:

Mama pewnego Mirka hodowała piranie. Piranie dość szybko rosly i snuły się w po akwarium. Pewnego razu zobaczyła ze mozna je glaskac. Rybki wyciagaly sie w zdluz jej reki, dawaly sie glaskac. Ale pewnego dnia przestały jeść. Po kilku dniach ich głodówki zaniepokojona właścicielka zabrała je do weterynarza. Ten obejrzał i powiedział, że wyglądaja na zdrowe. Mirkomama zabrała je z powrotem do domu, ale sytuacja jeszcze przez kilka dni
  • Odpowiedz
@peacemaker23: @pezo: Ta na zdjęciu to Pirania Pacu, czyli taka bardzo roślinożerna (chociaż mięso zje) Ale one ogólnie sa łagodniejsze i nie takie krwiożercze, chociaż jak im wrzucałem kurczaka to robił się młyn :)

poza tym 2 sztuki to zdecydowanie za mało, pirania jest mocno stadną rybą, dwie sztuki będą się zupełnie inaczej zachowywać niżeli np 8.

PS Pacu dorastają do 90cm, w niewoli do 60-80, więc ten
  • Odpowiedz
Dzięki wyjaśnieniom weterynarza okazało się, że piranie właśnie w taki sposób mierzą czy są wystarczająco długie/duze, żeby skonsumowac swoją ofiarę. : )

@feikrz: Znałem tę historię, tylko że z jakimś boa dusicielem. :) Nice try :)
  • Odpowiedz