Aktywne Wpisy

simpiara +364
Dla miłośników zwierzaków (albo i nie)
Mam dziś dla Was 4 vouchery Allegro po 50 zł każdy. Nie ma tu żadnych promocji stron, refów ani innych kombinacji xD
Jak wziąć udział:
Zostaw plusa pod tym wpisem (żeby było wiadomo, że bierzesz udział).
Mam dziś dla Was 4 vouchery Allegro po 50 zł każdy. Nie ma tu żadnych promocji stron, refów ani innych kombinacji xD
Jak wziąć udział:
Zostaw plusa pod tym wpisem (żeby było wiadomo, że bierzesz udział).

solejukowski +9
Tak właściwie to jakie są takie konkretne i realne oczekiwania tej grupy antypsiarzy tutejszej? Jakbyście wysłali swojego wysłannika do premiera, to czego by od niego chciał?
#psiarze
#psiarze

http://antyapps.pl/bank-rabatow-sprawi-ze-w-koncu-zrobimy-uzytek-z-promocji-oferowanych-przez-nasz-bank/
tak się składa, że pracuję przy niej i mam sporo insightu, a może kogoś zainteresuje takie quasi-studium przypadku.
zasady są proste:
1. w komentarzach będę coś tam opowiadał i wołał plusujących główny wpis - jeśli ktoś nie chce nowego powiadomienia, cofa plusa. :)
2. oprócz tego postaram się także na bieżąco poodpowiadać na pytania, wołając już pojedyncze osoby
#bojowkawindowsphone #windowsphone
tak powstała sama idea banku
źródło: comment_Y92TKysMVOjV8Nybv0as3gCB1KewzhP7.jpg
Pobierzpodobnych aplikacji było sporo, ale większość skupiała się nie na kartach bankowych, ale na zniżkowych - powód okazał się dość prozaiczny - 1) jeśli jakiś bank wystawiał już bazę swoich zniżek online, były one w formacie utrudniającym import do aplikacji (np. w formie mniej lub bardziej wygodnej strony internetowej, skanów w PDF-ie, itp. itd.); 2) do legalnego wykorzystania tych baz oraz logosów banków potrzebne
źródło: comment_xdm2BWZFF1vDKDpMJokVBujWbtm9aoyT.jpg
Pobierzpo pierwsze, nawet te bazy, jakie dostaliśmy, by totalnie niewystandaryzowane (np. w danych adresowych marki - o ile w ogóle jakiekolwiek były - można było wpisać praktycznie wszystko, łącznie z: "krokusowa 9, pawilon 3a/12, na lewo za kioskiem obok Społem") - trzeba było je więc ujednolicić i wyczyścić.
dodatkowym problemem stały się kategorie - okazało się, że każdy bank ustala sobie własną ich liczbę i nazewnictwo, co skutkowało tym,
źródło: comment_EhEahPhJ2E6CubRIGizX80unvmH2dPdx.jpg
Pobierz@CrossX, @calc_exe, @adam__adam, @qnebra, @venomik, @Domas3, @WielkaPolska, @kaskaderMike, @Czipsu, @frikuu
@michalkosecki: nie
to, co jest tutaj nowego w kontekście architektury informacji, to to, że każdy bank ma jeszcze do wyboru karty
źródło: comment_E0ezCzfq8txdUGxEjEODOZrF9Sl5MI3e.jpg
Pobierzdopiero teraz zaczyna się kodowanie aplikacji (jest już postawiony serwer z bazami danych - z różnych względów muszą być one oddzielne dla każdego banku).
źródło: comment_RJMS9FKx9oKhkL3kdV4JTPUTcnHRysug.jpg
Pobierzwarto tutaj zwrócić uwagę, jaka przepaść dzieli projekt od wdrożenia; po prawej eksperyment z nawigacją na dole;
w tym czasie pojawiły się dwa nowe problemy, bardzo niekorzystne dla nas i dla użytkowników:
1.
źródło: comment_bj6LihIsFWo02eLfNkYNHMoR8l2sBNiX.jpg
Pobierzaktualnie mamy ustalone 20-dniowe sprinty na androida i pierwsze wersje już niedługo powinny wejść do marketu.
jaki będą miały kształt - nie wiem. jestem zawalony inną robotą, a poza tym, to nie jest jeszcze ten etap, by był sens wydawać na mnie pieniądze. w załączniku moje stare przymiarki do obu systemów
@CrossX, @calc_exe,
źródło: comment_E7wtIRMq7GiVgnYI0nHUBvrF56PvqJRo.jpg
Pobierz@CrossX, @calc_exe, @adam__adam, @qnebra, @venomik, @Domas3, @WielkaPolska, @kaskaderMike, @Czipsu, @frikuu, @Crimson_Ghost
źródło: comment_O5KGXXMNjVx2nItcOzhOnkGZFXyfZIfE.jpg
Pobierztu pojawiają się nowe wyzwania w związku ze współpracą z bankami - niektóre życzą sobie konkretny typ podstrony, inne ustalają obok jakich
źródło: comment_6qxvpozCpM51C96JDagOUXerUq0DYXap.jpg
Pobierzna screenach powyżej i poniżej przebija się inny wygląd aplikacji - zaraz do tego dojdę.
@CrossX, @calc_exe, @adam__adam, @qnebra, @venomik, @Domas3, @WielkaPolska, @kaskaderMike, @Czipsu, @frikuu, @Crimson_Ghost
źródło: comment_LtWFcmPFtI1FKW0gGqCOEw0g4PZNJbjp.jpg
Pobierzw załącznikach propozycje takiego rozwiązania - nie jest powiedziane, że którekolwiek z nich zostanie w ogóle wdrożone. :)
@CrossX, @calc_exe, @adam__adam, @qnebra, @venomik, @Domas3, @WielkaPolska, @kaskaderMike,
źródło: comment_OKkXMlxvOEregqZVf9rf4vaw1P4XsNmm.jpg
PobierzSchemat przypominał to, co wstawiłeś: tutaj, ale zupełnie bez kolorystyki, która mnie nie dotyczyła.
Część była prosta, kilka okien. Część (jak propozycja głównych widoków dla platformy e-learningowej) już miała koło 20. I ok, korzystam z wielu programów, zwracam dużą uwagę
w planach jest przebudowa interfejsu na WP, zwiększenie woluminu aktywnych użytkowników do 100 tys. i uderzanie do kilku segmentów tego rynku z najróżniejszymi ofertami - choć takimi, które są atrakcyjne dla użytkownika końcowego.
aplikacja zyskuje też zewnętrznego inwestora. :) koniec opowiastki, można zadawać pytania. :)
@CrossX, @calc_exe, @adam__adam, @qnebra, @venomik,
źródło: comment_tk7UyTehj8hCNtXMUd6Est5EENXcLZK4.jpg
Pobierz