Wpis z mikrobloga

#mikrokoksy #mirkokoksy #przytyjzwykopem

Macie jakies rady na przybranie masy? Jestem 178/55 :(. Co żryć, jestem gotów na "nowoczesna medycyne" w postaci supli czy sterydow - jedzenie duzo nic nie daje.

Gdzie szukac informacji o takich srodkach i dietach na mase?

Dodam, ze mam wrazenie, ze moje cialo bardzo chce urosnac, miesnie wyrabiaja mi sie bardzo szybko, ale musze zaczac jesc cos sprytnego co mi umozliwi nabranie masy...

Help!
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@paziu: dużo ruchu ogółem, żongluje kilka godzin dziennie, jeżdże bardzo wysiłkowo na monocyklu. Moge ogarnąć ćwiczenia, mam znajomego trenera personalnego, ale na razie diety słabo dzialały...
  • Odpowiedz
  • 0
@churagan: na jakich potrawach powinienem się skupić? Co jeść na śniadanie, co kupować w sklepie, jakie jeść owoce? Z takimi pytaniami mam problem...
  • Odpowiedz
@Werbel: no to jak robisz same aeroby to jak chcesz przybrać na masie? mięśnie muszą mieć odpowiedni bodziec i bynajmniej nie jest nim "dużo ruchu", tylko trzeba dźwigać ciężkie gówna.
  • Odpowiedz
  • 0
@paziu: okej, jestem w stanie to zrozumieć i ogarnąć się na siłownię, jakieś ciężary też ogarnę. Potrzebuje tylko "na szybko" przybrać na masie, żeby przestać się słabo czuć i mieć moc na ćwiczenia na siłowni.

Z aerobów powinienem całkowicie zrezygnować?
  • Odpowiedz
@Werbel:

Jeżeli chodzi o ciężary to poczytaj trochę w necie o treningu na masę, bo jest sporo kwestii dotyczących treningu kulturystycznego (który chcesz zacząć uprawiać - w końcu z twojego wpisu wynika, że chodzi ci o samą masę) na masę. Potem znajdź/ułóż sobie jakiś plan treningowy i zacznij działać.

Podstawą będzie dieta i trening, które są ważne w takim samym stopniu. Jak uwalisz dietę to nie dość, że nie będzie postępów,
  • Odpowiedz
@Werbel: Po prostu wydaje ci się, że jesz dużo. Przez dwa tygodnie zjadaj jakieś 4 tysiące kalorii dziennie (koniecznie dokładnie licząc kalorie), a sam zobaczysz jakie będą efekty. Żadne suple czy sterydy nic ci nie dadzą jeżeli nie będziesz konsumował odpowiedniej liczby kalorii.

Jeżeli chodzi o typ żarcia to:
Icyto - @Werbel: Po prostu wydaje ci się, że jesz dużo. Przez dwa tygodnie zjadaj jak...

źródło: comment_azvOKMpKSWpn3nGntajQw9HK7DDmvzCu.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Icyto:

@paziu:

Ekstra, to już coś. Co z cukrem, tym z napojów i wszystkiego innego? Unikać? Jest jakaś proporcja wg, ktorej powinienem dobierać składniki odżywcze?
  • Odpowiedz
@Werbel: Ogólnie rzecz biorąc to powinieneś zjadać ok. 2g białka na kg masy ciała (ale jak zjesz więcej to oczywiście również nic się nie stanie), a dokładne proporcje węgle/tłuszcze/białko w przypadku początkujących nie mają większego znaczenia. Ważne jest jedynie nie opuszczać całkowicie ani tłuszczów, ani węglowodanów.

Jeśli chodzi o cukry to możesz spokojnie jeść, tylko bez skrajności.

Dodatkowo jako żarcie na masę polecam ci płatki owsiane. Kaloryczne, złożone węglowodany, zawierają
  • Odpowiedz
  • 1
@uhu8: dzięki za czujność! Nie udało mi sie od tamtego czasu nabrać znacząco masy, aczkolwiek nauczyłem sie jeść rozsądniej i udało sie ominąć barierę wrzucania w siebie większej ilości jedzenia!
  • Odpowiedz