Aktywne Wpisy
Urynowyurynator +314
Jak długo będzie powtarzana ta z-----a narracja, że jak społeczeństwo się bogaci to ludzie nie chcą mieć dzieci?
Już tyle razy było to obalane na podstawie Polski i innych krajów.
Zrozumcie barany, że najbogatsi w kraju mają sporo dzieci, bo mają firmy, majątki, są lekarzami itp i wiedzą, że są w stanie zapewnić dzieciom dobrobyt.
Z drugiej strony jest patologia i biedota, która też zazwyczaj ma sporo potomków bo mają w------e w to, czy te
Już tyle razy było to obalane na podstawie Polski i innych krajów.
Zrozumcie barany, że najbogatsi w kraju mają sporo dzieci, bo mają firmy, majątki, są lekarzami itp i wiedzą, że są w stanie zapewnić dzieciom dobrobyt.
Z drugiej strony jest patologia i biedota, która też zazwyczaj ma sporo potomków bo mają w------e w to, czy te

kimunyest95 +110
Znajomy Chińczyk powiedział mi, że jego mama właśnie kupiła sobie samochód za 12k EUR (po przeliczeniu) - moja pierwsza reakcja, pewnie jakaś Toyota czy Mazda, przekraczająca 5 lat…
No, ale nie - VW Tharu, model bliźniaczy Skody Karoq/Seata Ateca. 12 tysięcy EUR, nowy prosto z salonu!
A w Europie wyszedł niedawno nowy TRoc, który bez szyb na korbkę kosztuje 40 tysięcy EUR - ja wam powiem tak, niech te chciwe korporacje giną.
No, ale nie - VW Tharu, model bliźniaczy Skody Karoq/Seata Ateca. 12 tysięcy EUR, nowy prosto z salonu!
A w Europie wyszedł niedawno nowy TRoc, który bez szyb na korbkę kosztuje 40 tysięcy EUR - ja wam powiem tak, niech te chciwe korporacje giną.
źródło: IMG_5210
Pobierz

http://sass-lang.com/
Czyżby css mógł przestać być nagle zmorą i plątaniną nie do ogarnięcia?
Trochę bez sensu, że wymaga Ruby jak widzę.
Ktoś ma może jakieś doświadczenia z tym, warto?
#programowanie #webdev #css #css3 #sass
Niektórzy już zapomnieli, że da się inaczej :)
@bomber21:
Nie znam nikogo, kto by w Railsach używał klasycznego cssa .
@bomber21: do wordpressa masz wp-scss, do czegoś innego możesz podpiąć phpscss
@Hauleth: No need to be sarcastic.
@Ragnarokk: Nie znam Railsów. Btw. warto się tego imać w ogóle?
Czyli rozumiem SASS polecacie?
Tak, polecamy. :)
Co do Railsów to jeden rabin powie tak, drugi inaczej. Ja nie narzekam :)
@Fallenzgr: Btw. gulp mnie skutecznie przekonał od grunta. Ale do kompilowania sassa i tak wymaga go zainstalowanego prawda? + plugin. Czyli i tak Ruby się kłania?
Co do Railsów to warto. Strony tworzy się błyskawicznie.
Co do Rubiego wymaganego to w drodze jest libsass napisany w C.
Komentarz usunięty przez autora
Ale pytam szczerze jak kolega developer (bardziej niewebowy, ale wszyskiego trzeba się imać), a nie jak mirek :o
Railsy póki nie robisz czegoś rozmiaru Twittera dadzą radę z wydajnością. Wielkie, ale to naprawdę wielkie apki nie dadzą rady. Ale jak masz taką wielką apkę, to nie piszesz na wykopie, a kupujesz wykop.
W railsach development jest szybki. Kod jest czytelniejszy. No i w Ruby/Rails zarabia się lepiej jak w PHP :)