Wpis z mikrobloga

#pytaniedoeksperta #programowanie #windows #visualstudio2013express

wiem, że zarabiając 15k jako programiści wykopu itp nie robicie tego w vs, ale takie pytanie mam:

jak zserializować obiekt w jednej aplikacji i odczytać go w drugiej? Może to być klasa, ale może być tablica/słownik/lista lub struktura (na razie tej ostatniej używam do testowania). Bo oczywiście serialize w jednej i potem de w drugiej wywala błąd, jako że tak z biegu deserializować powinna ta sama apka :(

• 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rev: Każda wymówka jest dobra na brak wiedzy :) Co ci się nie podoba? Chyba jasno wszystko napisałem, zaznaczając, że nie jestem profesjonalnym programistą, więc powinno to zostać łopatologicznie jakoś wytłumaczone. Ale nie każdy rozumie #heheszki
  • Odpowiedz
@taju: nie rozumiem o co ci właściwie chodzi ale strzelam ze serializacja obiektu jedną aplikacją do pliku i deserializacja go w drugiej z tego pliku powinno dać radę.

I na przyszłość: jak prosisz o pomoc to odpuść sobie #heheszki z tych którzy mogą Ci pomóc...
  • Odpowiedz
@taju: Serializacja tego typu wymaga, żeby struktura była ta sama, a nie tylko identyczna. Musisz w jednym z projektów dodać referencję do drugiego albo wydzielić ją do osobnego assembly.
  • Odpowiedz
@Rev:

czy to znaczy ze musze/moge zrobic wlasny dll (library class?) skompilowac. w obu projektach dodac? o to chodzi?
  • Odpowiedz
@Rev moim bohaterm jest ( ͡° ͜ʖ ͡°) lol

Pytanie za 100 punktów. Napisałeś:

Serializacja tego typu wymaga, żeby struktura była ta sama, a nie tylko identyczna

Czy to znaczy, że są jakieś inne przypadki i inaczej wtedy się to robi? Czego szukać, co czytać?
  • Odpowiedz