Aktywne Wpisy

frugASS +35
ja nigdy w diablo nie grał

Kenteris +9
Kiedy patrzę na moją bogatą kolekcję perfum, to na myśl przychodzą mi zaledwie dwie rzeczy których mi w niej brakuje. No może trzech. Pierwsze dwie to rozum i godność, a trzecia to męska róża. O ile na dwie pierwsze nic zaradzić nie możecie, to może ktoś pomoże mi z tą trzecią?
Jakie perfumy z mocnym akcentem róży polecilibyście dla chłopa? Cena uznajmy, że nie gra roli. Ale żeby nie było zbyt łatwo,
Jakie perfumy z mocnym akcentem róży polecilibyście dla chłopa? Cena uznajmy, że nie gra roli. Ale żeby nie było zbyt łatwo,
źródło: rose
Pobierz

49/100 🆗 (wczoraj: 37)
Nastroje na tagu po publikacji danych o inflacji CPI w USA ustabilizowały się w okolicach neutralnych z nutą ostrożnego optymizmu. Choć część inwestorów obawia się jastrzębiej polityki Fed oraz napięć geopolitycznych podbijających ceny ropy, publikacja danych CPI przyniosła chwilową ulgę i wzrosty na indeksach. W centrum uwagi niezmiennie znajduje się XTB („Szczur”), gdzie po wcześniejszej obsuwie społeczność z ulgą odnotowuje próbę odbicia w rejon 148 zł. Wśród spółek zagranicznych żywe emocje budzi Micron i kwestia premii dla pracowników, a także sektor pamięci i sztucznej inteligencji. Tradycyjnie dominuje specyficzny, autoironiczny humor dotyczący uśredniania strat i walki z „grubasem”.
Najczęściej omawiane:
🔥 XTB (Szczur): Główny temat dyskusji na tagu – inwestorzy śledzą próbę odreagowania kursu w okolice 148 zł, spekulują o wynikach za Q3 oraz komentują zmiany w interfejsie platformy.
🔥 Micron ($MU): Żywo komentowane doniesienia o gigantycznych premiach dla pracowników na Tajwanie oraz bieżąca zmienność notowań producentów pamięci.
🔥 Ropa naftowa / Orlen (Olejorz): Ożywione dyskusje wokół napięć na Bliskim Wschodzie, wahań cen surowca oraz zysków i dywidend z akcji Orlenu.
Topowi analitycy:
👤 @RunningMan (NEUTRALNY): "@MG78: jestem tak stary, że pamiętam jak ludzie tutaj pisali, że 100 nigdy nie przejdzie"
👤 @Herm1t (BEARISH): "Ja wyprzedam ruchy grubasa i nie czekając do 14:30 już się zesrałem w gacie. 2 steps ahead #gielda"
👤 @Vateusz23 (BULLISH): "niepewność zniknęła, można iść dalej w górę . Do tego większa będzie pozytywna niespodzianka i reakcja na pauzę w środę, nie dajcie się wyleszczyć grubemu i słuchajcie się pana awatara"
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 31839
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 230 (wczoraj: 391; zmiana: -41%)
👥 Aktywni użytkownicy w ostatnich 24h: 188 (wczoraj: 261; zmiana: -28%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @ParadygmatYT (29)
🥈 Najwięcej wpisów: @ParadygmatYT (16)
🥉 Najwięcej komentarzy: @Dalegor_ (21)
👉 Wykresy
Jeżeli chciałbyś wesprzeć autora, możesz to zrobić tutaj: buycoffee.to/jacas. Wszystkie wpłaty zostaną przekazane na śmieciuchy.
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzTreść została ukryta...