Aktywne Wpisy

MLeko29 +26
Dziwne rzeczy się dzieją bowiem w słuchawkach słyszę bardzo ciche głosy, nie pochodzące ze źródła do którego wpięte są owe słuchawki. Mam wrażenie, że kabel zmienia się w antenę i łapie jakiś sygnał

bo-banley +57
#modelarstwo #modelarstwoplastikowe #tworczoscwlasna #chwalesie #iiwojnaswiatowa
Pijcie ze mną kompot, nareszcie ukończone. Niemieckie działo szturmowe Sturmgeschütz (StuG) III Ausf G, gdzieś na froncie wschodnim, skala 1:35. Pierwszy raz robiłem model w scenerii zimowej :)
(wincyj zdjęć w komentarzach)
Pijcie ze mną kompot, nareszcie ukończone. Niemieckie działo szturmowe Sturmgeschütz (StuG) III Ausf G, gdzieś na froncie wschodnim, skala 1:35. Pierwszy raz robiłem model w scenerii zimowej :)
(wincyj zdjęć w komentarzach)
źródło: 8hrsserhssjrntsrh
Pobierz

32/100 🚽 (wczoraj: 37)
Na tagu #gielda wciąż panuje wyraźny pesymizm i wisielczy humor, a nasz lokalny wskaźnik sentymentu szoruje nisko. Głównym celem drwin i niepokoju pozostaje XTB („Szczur”), który po fali spadków i awariach platformy prowokuje wysyp ironicznych wpisów o syndyku i bankructwie. Nastroje psują również doniesienia o atakach bojówek Huti na ropociągi, co podgrzewa dyskusje o cenach ropy naftowej i kusi graczy do niebezpiecznego szortowania. Choć niektórzy piszą o „krachu pokoleniowym” i zmęczeniu stratami na walorach takich jak Diagnostyka, część społeczności deklaruje uśrednianie dołków lub dumnie zapowiada, że „grubasa się nie ulękną”, licząc na deeskalację i rychłe odbicie.
Najczęściej omawiane:
🔥 XTB (Szczur): Dominujący temat na tagu związany z trwającymi spadkami kursu, niedawnymi awariami technicznymi oraz masowym humorem dotyczącym upadłości spółki.
🔥 Ropa naftowa: Żywa dyskusja wywołana doniesieniami o atakach Huti na saudyjski ropociąg i spekulacjami o nadchodzącym wystrzale cen surowca.
🔥 Diagnostyka: Rozczarowanie inwestorów słabymi wynikami kursu (-4%), co skłania część użytkowników do kapitulacji i rotacji kapitału.
Topowi analitycy:
👤 @affairz (BEARISH): "Witam, podrzuci ktoś link do ogłoszeń syndyka zarządzającego masą upadłościową XTB Spółka Akcyjna?"
👤 @skubany1992 (BEARISH): "@Herm1t: sprzedawaj wszystko. Isover dla giełdy. Już nigdy nie ujrzymy ath na portfelach."
👤 @ParadygmatYT (NEUTRALNY): "Wszedłem na chwilę na live IKS TE BE i gościu ma zakładkę o nazwie SZCZUR TERMINAL XDDD"
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 31804
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 392 (wczoraj: 391; zmiana: +0%)
👥 Aktywni użytkownicy w ostatnich 24h: 265 (wczoraj: 261; zmiana: +2%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @ParadygmatYT (58)
🥈 Najwięcej wpisów: @ParadygmatYT (26)
🥉 Najwięcej komentarzy: @ParadygmatYT (32)
👉 Wykresy
Jeżeli chciałbyś wesprzeć autora, możesz to zrobić tutaj: buycoffee.to/jacas. Wszystkie wpłaty zostaną przekazane na śmieciuchy.
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzTreść została ukryta...
A bo chciałyby się kupić i zapomnieć i żeby krawaciarze dowozili Ci taczkami pieniądze.
Jest przegrana - jest nauka
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Po ostatniej awarii zastanawiam się nad innym brokerem
Do tej pory nie raczyli odpowiedzieć - już nie mówiąc o naprawie - dlaczego nie mam opcji ustawienie SL / TP na większości instrumentów
Ale XTB jest w specyficznym momencie i ostatnie spadki to nie ich wina tylko KNF
Pamiętaj o jednej zasadzie - nigdy nie masz tyle ile masz. Tzn to że masz dziś 10k zysku nie znaczy, że będziesz mieć tyle kiedy
@KrachSmieciuchIndex:
No właśnie odwrotnie - do tej pory po zakupie ustawiałem sobie SL/TP a teraz nie ma takiej możliwości.
Klikasz w ołówek lub prawym klawiszem an wykresie i wyskakuje okno zlecenia z przełączeniem na zakładkę zleceń po limicie.
Sell stop nie jest TP tylko zleceniem po okreslonej cenie
źródło: xtb bug
Pobierztak, mnie też w-----a wykres tradingowy. Ja wiem, że wszyscy to mają ale XTB zrobił to lepiej a teraz wciska tradingowy
Niektóre walory żeby Ci się otworzyły nie w wykresie tradingowym tylko tym ich musisz klikać w plus i wklepywać ticker
źródło: xtb wykres
Pobierz