Wpis z mikrobloga

@czerwony_ptak: jeszcze pół roku temu zaznaczyłbym Cinnamona ale przesiadłem się na KDE i nie żałuję.
Cinnamon nie jest zły, jest intuicyjny i szybki ale czuć, że nie rozwija się tak szybko jak pozostałe. Nowego Gnome'a nie potrafię ogarnąć. Mam wrażenie, że projektowany jest pod małe ekrany z wysokim DPI(PPI)? Pewnie dałoby się skonfigurować pod siebie ale KDE jest dla mnie po prostu lepsze po wyjeciu z pudełka.
  • Odpowiedz
@czerwony_ptak: ja tam noob Linuxowy jestem, wcześniej miałem kubuntu (czyli plasma), na lapku próbowałem xubuntu (xfce), ale coś ostatnio zbyt spokojne życie wiodłem więc na pc gdzie miałem kubuntu zainstalowałem cachyos z xfce.

Nie wiedziałem że sama zmiana środowiska graficznego może być nowym źródłem frustracji ( ͡° ͜ʖ ͡°). Niemniej jednak chciałem zobaczyć jak może działać przy okazji "arch dla normalnych ludzi" i póki co jestem
  • Odpowiedz
@Dharma: ciągle coś musze przy tym dłubać, szczególnie właśnie jak przejdę ze swaya gdziekolwiek indziej np na plasme, scaling się rozwala, aplikacje zmieniają wielkość. Nawet wczoraj bawiłem się jakoś nową apką, która ma wersje na linuksa i windowsa i jak zwykle na windowsie gra lepiej(tone3000) z dawami(programami do nagrywań też są problemy. Nawet głupia przeglądarka działa gorzej z pluginami, których używam. To były 2 dekady linuksa, ale wystarczy.
  • Odpowiedz