Wpis z mikrobloga

1325 + 1 = 1326

Tytuł: Sekret mojej córki
Autor: Marcel Moss
Gatunek: kryminał, sensacja, thriller
Ocena: ★★
ISBN: 9788384025246
Wydawnictwo: Filia
Forma książki: książka
O Boże. Czuję się jakbym obejrzała odcinek Ukrytej Prawdy, albo czegoś podobnego. Trochę mi się nie chce wierzyć w tak dobre oceny na LC. Nawet chcąc traktować książkę, jako jedną z tych lżejszych, to i tak widzi się tylko tanie intrygi, historię jakby od szablonu, dziwne, sztuczne postacie.

#bookmeter #czytajzwykopem #ksiazki #kryminalbookmeter #sensacjabookmeter #thrillerbookmeter
Wredna_pomarancza - 1325 + 1 = 1326

Tytuł: Sekret mojej córki
Autor: Marcel Moss
Gat...

źródło: 20260814_124918

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wredna_pomarancza to autor który wysrywa książki taśmowo, nie ma co się spodziewać wysokiego poziomu intrygi i języka. Czytałam jedną dla zbadania zjawiska, bo to jeden z najpoczytniejszych w tym kraju i wiele to mówi o guście Polaków niestety...
  • Odpowiedz
@Wredna_pomarancza: jak chcesz się sugerować ocenami na LC, to nie średnią ocen, tylko w sekcji recenzji sortując po najniższych ocenach. Na LC jest mnóstwo niedzielnych czytelników oceniających takie typowe crapy jak ten wyżej na 10/10, bo czytadła wygenerowane jak z chata gpt to peak ich możliwości intelektualnych (przy czym pewnie i tak część z nich to boty wykupione przez wydawnictwa).
  • Odpowiedz
@Elsa_Bannister: ja się raczej nie sugeruję, wolę nie znać opinii przed. :D po prostu zdziwiłam się aż taką dużą oceną, mimo że jestem świadoma mechanizmów LC. Akurat tego Pana kojarzę z jakichś wątków w mediach społecznościowych z ogromną ilością komentarzy od fanek, stąd myślałam, że książki ciut bardziej przyzwoite.
  • Odpowiedz
@Wredna_pomarancza: oceny na LC są w większości zawyżone i niemiarodajne. Jak sobie wejdziesz na Filmweb, to po średniej ocen użytkowników jesteś w stanie się mniej więcej zorientować, czy obiektywnie lepszym filmem będzie Liberator czy Pulp Fiction. Lecz na LC ten mechanizm nie działa, większość książek ma średnią 7+/10, bo sporo użytkowników sypie 10/10 jak z rękawa i potem jakieś YA harlekiny o wampirach hokeistach pisane przez AI mają ocenę zbliżoną
  • Odpowiedz