✨️ Jak zmienić branżę po rolnictwie?Ⓘ Jak przejść z rolnictwa na inny sektor bo szukałem kursów co można zrobić za darmo to tak z urzędu pracy nic nie ma , jakieś stowarzyszenia też nic nie ma a już jestem rok bezrobotny po rolnictwie i dalej nie wiem co dalej może więzienie wybrać bo innych ścieżek nie ma , z urzędu tylko dzwonią czy żyjesz pan i elo.
@mirko_anonim: zacznij od tego, jaka jest robota w okolicy. Gdzie zatrudniają, na jakie stanowiska. Robisz kursy pod to. A jeśli nie chcesz robić u kogoś, to opcja zawsze, co możesz robić na własny rachunek - produkty, usługi. I tutaj znowu kursy pod to, orientowanie się w dofinansowaniach do założenia własnej działalności
precyzyjny-innowator-51: No to się zgodzę że są różne sektory co tam szukają ale chcą uprawnień jakiś , pod dana pracę fajnie tylko że w tym momencie na 0 zł ciężko raczej to zrobić , to myślałem że są jakieś kursy co urząd pracy finansuje , to jest jeden problem że tam nic nie ma , jakieś fundacje też pusto , bo 1000 kryteriów trzeba spełnić gdzie nie spełniam nawet 1 to
sumienny-filozof-74: W sumie się zastanawiam czy jest sens tu szukać w ogóle bo ten rynek pracy to jest jakaś komedia jak tak patrzyłem , lepszym rozwiązaniem będzie chyba wyjazd z Polski bo tu i tak w sumie nic nie mam , to w myśl zasady nic nie mam , nic nie tracę a można zyskać , tylko sobie dorobię gdzieś gdzie się uda i akcja emigracja na stałe tam już.
odpowiedzialny-innowator-26: A gdzie nie trzeba kursów jakiś bo jak próbowałem to nawet do żabki nie chcą bo że nie mam szkoły związanej z handlem , więc trochę beka :p
Jak przejść z rolnictwa na inny sektor bo szukałem kursów co można zrobić za darmo to tak z urzędu pracy nic nie ma , jakieś stowarzyszenia też nic nie ma a już jestem rok bezrobotny po rolnictwie i dalej nie wiem co dalej może więzienie wybrać bo innych ścieżek nie ma , z urzędu tylko dzwonią czy żyjesz pan i elo.
#praca #bezrobocie #kursy #krakow
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord