Aktywne Wpisy

Umeraczyk +25
Chyba autentycznie zostałem w piątek około godziny 00:30 zmolestowany przez starszą panią wiek około 50 lat, podeszła do mnie gdy leżałem na uboczu delektując się muzyką i powiedziała, że ślicznie wyglądam i mnie pogładziła dłonią od klaty w dół i palce zacisnęła na kroczu łapiąc mnie za siurka i odeszła a ja nie ogarnialem co się stało w ogóle bo to najbardziej randomowy event w moim życiu i gdyby była 20 lat
Wellmen +316

https://share.gemini.google/wzbUw16EAKda
Biorąc pod uwagę iż:
"Samo pasywne oglądanie (streamowanie) treści autorskich w internecie bez ich dalszego udostępniania (tzw. uploading/restreaming) według większości interpretacji polskiego prawa autorskiego nie jest przestępstwem penalizowanym bezpośrednio w kodeksie karnym. Przestępstwem jest rozpowszechnianie bez zezwolenia (art. 116 Prawa autorskiego) "
oraz
"Cel celowników służb: Polskie organy ścigania oraz stowarzyszenia antypirackie (jak Stowarzyszenie Sygnał) skupiają się przede wszystkim na dostawcach i sprzedawcach list m3u/usług IPTV.
Ryzyko identyfikacji: Kupując nielegalne listy IPTV (szczególnie płacąc przelewem, BLIK-iem lub podając dane w systemach płatności), pozostawia się pełny ślad cyfrowy. Gdy Policja zamyka serwerownię lub dystrybutora, przejmuje całą historię transakcji, co bezpośrednio wystawia klientów na ryzyko prawne i cywilne"
oraz grzywny we Włoszech po 150 EUR, to można wnioskować iż opłaca się ryzyko,bo oszczędności miesieczne wynoszą przynajmniej około 40 EUR w stosunku do legalnych usług i platform tv i dostawców VOD.
Do tego mogę przypuszczać iż w Polsce właśnie bardziej ryzykowne są szemrane tutaj Wioski Tanki i inne bzdety, jeśli służby wpadną do takiego gagatka w Polsce to po nitce łatwo dotrą do końcowego nabywcy.Moim zdaniem Chińczyk jako reseller tu wygrywa jeśli chodzi o bezpieczeństwo końcowego użytkownika z Europy.
Nie ISP nie może monitorować, co przesyłasz i gdzie wchodzisz. On ma być neutralny.
A jakby zgłosił, to popełniłby przestępstwo.
A jeżeli chodzi o przystawki ze złączem antenowym, to są one całkowicie legalne. W Polsce tv naziemna jest darmowa.
Tu akurat chodziło o sharing, a nie o iptv. Klonowanie kart dostępowych jest nielegalne, bez względu na to klon jest fizyczny czy w postaci oprogramowania.
Tak ale gdzieś czytałem że android boxy z okrągłym wejściem anteny naziemnej tv są w Europie nielegalne, bo prawo ogranicza usługi tv i internetowe do oficjalnych providerów a nie pana Helmuta czy Kowalskiego, którzy sami sobie telewizję chcą ustawić. Takich android boxów już zresztą prawie nie ma. Nie wiem co
Nie myl nadawania z odbieraniem. Odbierać sygnał TV FTA możesz na czym chcesz.
Odbiorcy końcowi (Oglądający): Samo bierne oglądanie streamu w sieci (streaming bez pobierania pliku na dysk) w polskim prawie jest kwalifikowane inaczej niż udostępnianie. Jednak w przypadku IPTV, jeśli użytkownik: Płaci za dostęp do nielegalnego źródła (co bywa interpretowane jako paserstwo umyślne lub nieumyślne z art. 291/292 K.k.), Korzysta z rozwiązań technologicznych łamiących zabezpieczenia cyfrowe
1) pokrzywdzony świadczący usługi oparte na dostępie warunkowym;
2) pokrzywdzony świadczący usługi polegające na dostępie warunkowym;
3) krajowe lub regionalne organizacje, których celem statutowym jest ochrona interesów przedsiębiorców świadczących usługi oparte lub polegające na dostępie warunkowym;
4) Prezes Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów;
5) Przewodniczący Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji;
6) Prezes Urzędu Komunikacji Elektronicznej.
Zapomij. ISP mają bezwzględny zakaz monitoringu sieci i to na poziomie unijnym i europejskim.
Tylko że ISP nie widzi domeny a adres IP. A pod danym IP może być nawet setki różnych stron.
A inspekcja pakietów, aby stwierdzić co użytkownik robi w sieci, jest po pierwsze zakazana w całej UE, a po drugie całkowicie nieopłacalna (abonament za internet musiałby kosztować ok 1000 zł jak nie więcej).
Aplikacje do IPTV są juz dopracowane, jak się wykupi taka Tivimate i poustawia EPG ,to kazdy system tradycyjnej tv wydaje się już archaiczny.
To walka z wiatrakami. Na miejsce jednegu reselera, przychodzi dwóch kolejnych.
No i nie płacić jawnie. Przelew typu za iptv, to proszenie się o kłopoty.
Można kupować na chińskim portalu czy stronach typu G2G czy Z2U. Bank widzi tylko płatność przez bramkę płatniczą i tyle. To
W tytule przelewu czy blika do resellera z Chin czy z Wielkiej Brytanii jest tylko jakis.numer referencyjny i adres g2g
Nie płacić jawnie czyli nie robisz płatności na konto reselera, a platformy czy bramki. W ten sposób reseler nie zna twojego nr konta bankowego.
Chyba tak samo jest na z2u.
Dokładnie to reseler dostaje zbiorowy przelew.