Wpis z mikrobloga

✨️ Rozterka moralna po latach: Czy sprzedaż pożyczonych gier to kradzież?
Rozterka moralna - wyrzut sumienia po 15 latach

Siema taguje #gry bo temat ich dotyczy

Jak byłem w gimnazjum (xD) to koleś A pożyczył parę gier kolesiowi B. Koleś B pożyczył je po jakimś czasie kolesiowi C. Koleś C pożyczył je mi. No i te gry tak u mnie leżały, pierwotny właściciel miał je w dupie, z czasem oddałem 2 z 4 gier kolesiowi C, a konsole chciałem sprzedać, więc z jakiegoś powodu 2 z 4 gier kolesia A sprzedałem razem z konsolą - chyba chciałem po prostu sprzedać konsole z pięcioma grami a nie z trzema. Te gry były wtedy warte z 40 zł łącznie, żeby nie było że o-------m jakiś gruby szajs

Tylko tak sobie o tym przypomniałem i myślę sobie, że strasznie durne zachowanie XD bo nawet mimo że ten gość miał te gry w dupie, nigdy się o nic nie upominał, to jednak jego własność.

Oczywiście kontaktu z nim nie mam od tych kilkunastu lat, a teraz tak sobie myślę, że no k---a nie wiem, słabo być dorosłym chłopem i mieć na karku takie coś. Ja wiem, że dużo ludzi w wieku nastoletnim pewnie dopuścilo się czynów, za które można by trafić do więzienia albo w wielu religiach do piekła (xd) a mimo to jakoś tak nieswojo się czuje z tym, że wrzuciłem czyjeś gierki do swojego koszyka, żeby łatwiej sprzedać starą konsolę

W sumie nie wiem, proszę o ocenę sytuacji xd

#pytanie #moralnosc #ps3 #gimbaza #niewiemjaktootagowac #gorzkiezale #zalesie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: ode mnie „kolega” tez tak pożyczał gry. Niektóre z nich wynosił mi z pokoju pod kurtką. ( ͡° ʖ̯ ͡°) (oryginały z psx)

Później przestałem pożyczać gry komukolwiek. xD
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Fox7er no tu nic z tych rzeczy. Gość puścił te kilka swoich płyt w obieg po klasie na jakieś 2 lata no i z jakiegoś powodu uznałem że ustalę z tymi, którzy to od niego wzięli, że te dwie sobie zostawię żeby szybciej konsole sprzedać. I dziś mi się przypomniało i to takie słabe mocno.

@wielkifanrapu to byłoby rozwiązanie, ale autentycznie rozważam to pod kątem tego,
  • Odpowiedz