sam jestem w tej grupię, ale sam sobie jestem winien. Przez lata sobie powtarzałem, że jak przyjdzie IPO SpaceX, to $$$ będzie gotowe, by wejść na grubo. A nie było. Były inne wydatki.
@anonimowy_programista: Moje pytanie to czemu ludzie non-stop p------ą o kiblu. Nawet po godzinach SPCX rośnie, otwarcie na 200$$$ za akcję. Ciekawe czy bunkry kupione
Czyli całość: autor jedzie tych, co ciągle prorokują krach SpaceX, i wytyka im, że akcja rośnie nawet po godzinach i otwiera się koło 200 $ — a na koniec dorzuca memowe "ciekawe czy bunkry kupione", bawiąc się tym, że posiadacze akcji właśnie nieźle zarobili (z lekkim przytykiem do doomerów, którzy obstawiali zjazd).
@Atomowy_Kurier zarobili Ci co kupili i sprzedali z zyskiem. Ten SpaceX to kupują Ci sami co kupowali tokeny NFT czy inne badziewia. Oraz Ci co wiedzą że tacy ludzie będą kupować.Dużą rolę grają tutaj emocje, wiara a nie rzeczywista wartość. Obecnie ta spółka jest jak znaczek który każdy chce w swoim klastrze.
Z jednej strony będą tacy ludzie kórzy będą regularnie dokupywać nie ważne po jakiej cenie a z drugiej strony
@zibizz1: a tak szczerze, jesteś na rynku żeby bawić się w jakieś pseudoobiektywne wyceny spółki? Ja jestem po to żeby zarobić i mało mnie interesuje co tam firma w Ameryce będzie robić, skoro ją sprzedam za tydzień dwa
@Atomowy_Kurier: Nie mam czasu żeby sprawdzac codziennie albo co 15 minut czy już sprzedawać trzy trzymać dalej. Moj horyzont inwestycyjny to tak najlepiej rok. Najkrócej chyba 3 miesiące miałem pozycję
@zibizz1: Czyli pewnie siedzisz poza rynkiem akcji technologicznych przez bańkę AI? W każdym razie, przeleciało ci kilkadziesiąt procent wzrostu więc ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°) jesteś ostatnią osobą która może mnie krytykować
@Atomowy_Kurier: pokaż mi miejsce w którym Cię z krytykowałem. To Ty wyjeżdżasz do mnie z "dupą" i wracasz po 3 godzinach pokazać jaka jesteś zajebista i mądra bo umiesz łapać fale.
źródło: image
PobierzMam całe 10 akcji SPCX na pocieszenie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Z jednej strony będą tacy ludzie kórzy będą regularnie dokupywać nie ważne po jakiej cenie a z drugiej strony
pokaż mi miejsce w którym Cię z krytykowałem. To Ty wyjeżdżasz do mnie z "dupą" i wracasz po 3 godzinach pokazać jaka jesteś zajebista i mądra bo umiesz łapać fale.
Nie tylko na bańce AI można zarabiać.
Jestem w samym środku tej bańki, ale zarobkowo. Nie inwestycyjnie