Wpis z mikrobloga

@Turin89: będzie jak z lockoutem, bydło ma zostać w domu , a Kaczor sobie jeździ na cmentarz, głucha Jadzka śmiga na nartach swoimi synkami, a Kura wychodzi że szpitala z pozytywnym wynikiem
  • Odpowiedz
@Aster1981: te kilkadziesiąt tysięcy wypadającej rezerwy g---o pamięta po tylu latach do tego odbywało g---o szkolenie które było w większości fikcja bo papier wszystko przyjmie.

Wszystko zależy czego chcemy.

-Ludzi przeszkolonych znających jakieś podstawy - to wprowadzić do programu nauczania realne przeszkolenie wojskowe z wiedzą teoretyczną i od czasu do czasu jakieś wyjazdy na strzelnice/poligon - trening strzelecki, obsługa drona itp. Nie potrzeba do tego stawiać osobna infrastrukturę. I powtarzajmy
  • Odpowiedz
@Idaho597: obecnie dla chetnych sa wlasnie takie jednomiesieczne + potem dla czesci specjalistyczne.

@Dastamit to co opisujesz w jakims stopniu tez, jest rozbudowywana tzw aktywna rezerwa. Nie ma opcji na wyplaty, za duzo ludzi potrzeba. Wyplaty dostaja odbywajacy choc pare dni sluzby jak WOTowcy.

Jednak tak czy inaczej mamy kilkanascie rocznikow ktore ominal pobor i jakiekolwiek szkolenia.

Infrastruktura do szkoelnia, z tego co sie mowi, jest naprawiana i odbudowywana.
  • Odpowiedz
@Lukardio: No i super, młodzież w kamasze, ja jestem za, bo już nie jestem młodzieżą. Chyba, że mnie też obejmie, to jestem przeciwko.
  • Odpowiedz
@Lukardio: Ja nie ogarniam jak to możliwe, że tacy ludzie jak on nie są skończeni w polityce po tym co odwalili.

Niech go ktoś zapyta czy wojsko zaadoptuje wp.pl jako platformę OSINT.
  • Odpowiedz
@Aster1981: no tak, jesteśmy niewolnikami, tu nie ma wysokości.

Natomiast krajów z bronią ABC się nie atakuje.
Na rosję dużo tego nie trzeba.

A I chętnych przecież tyle mamy. Masa kobiet popiera niewolnictwo w
  • Odpowiedz