Wpis z mikrobloga

Co ciekawego zrobiliście w AutoIT poza spamklikerami? Ja próbowałem zautomatyzować proces hakowania gier na Nintendo DS, wyszedł mi całkiem elegancki program, ale jak się przesunęło okno o 20px to od razu przestał działać (Tak, MouseClick :P) ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Co nie zmienia faktu że AutoIT jest bardzo ciekawą platformą i chciałbym jeszcze coś ciekawego zrobić, ale niekoniecznie mam pomysł.

#autoit #programowanie
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vilard: Teoretycznie jest to do zrobienia, ale zawaliście trudne, trzeba by robić inspekcję piksel po pikselu każdego kodu i przyjąć trochę warunkowego przydzielania do literek, na przykład:

Jeżeli (249, 204) jest czarny i (250, 204) jest czarny a (251, 204) jest mniej czarny i (252, 204) jest jeszcze mniej czarny a (253, 204) jest prawie biały to wpisz literkę i
I tak dla każdego piksela. DLA KAŻDEGO. ;_;
  • Odpowiedz
@joookub: Ja akurat nie pisałem nic w AutoIT, ale w Javie z pomocą klasy Robot kilka klikerów zrobiłem i próbowałem kilka botów do gier przeglądarkowych, ale cała zabawa się kończyła po wyskoczeniu captchy. Próbowałem to ominąć programami OCR ale z marnym skutkiem. Ogólnie AutoIT spróbuj w jakiś konkursach z głosowaniem.
  • Odpowiedz
@KrzaQ2: Wiem, wiem. Chodziło mi o komputer Daycare, nie o Pokemon Center. Wybacz.

Ale jezu, patrzę na ten kod i jest piękny ;;

Szkoda że zoptymalizowany tylko pod jeden komputer, jedno ustawienie okna i jedno ustawienie guzików, ale wow, podziw wielki ;
;
  • Odpowiedz
@joookub: Autoita to prawie wcale, a kodu pięknym bym nie nazwał (zobacz np. jak wyglada indentacja w

main.au3
- wyraźnie widać, ƶe w edytorze mam tab = 4 spacje, ale raz zostawiłem tak, a raz tak). Uwaƶam, ƶe całkiem nieźle znam C++, więc z automatu teƶ jako tako C, do tego ruby/python do skryptów. W CV mam jeszcze podstawy C#, SQL, php, asm x86, ale to raczej jako umiejętność czytania
  • Odpowiedz