Wpis z mikrobloga

@Pomorski_Wilk: Jeżeli chodzi o Biejat, to jak najbardziej źle zrobiła. Zgadzam się w tej kwestii z Panią Senyszyn, która wprost powiedziała, że ona nie musi robić takich numerów, żeby w złym świetle pokazywać kandydata demokratycznego i zyskiwać jakiś tani poklask. Oczywiście, on też zrobił źle. Ja bym tę flagę nawet pocałował, po części z przekory, po części z sympatii dla tych środowisk. To jest flaga, która symbolizuje kilka milionów polskich
  • Odpowiedz
@radek-kosiecki: Żaden kandydat demokratyczny, tylko centrolewicowy (centroprawicowy byłby Sikorski). Biejat tylko ujawniła, że Rafałek to chorągiewka i ma poglądy zależne, ile ugra elektoratu. I bądźmy szczerzy, pod flagą LGBT podpisuje się może kilkaset tysięcy Polaków. Znam wyborców KO i bardziej znoszą hasła LGBT niż to popierają
  • Odpowiedz
@Pomorski_Wilk: Zupełnie inaczej się gra jako kandydat, który musi przekonać ponad 50% wyborców. Natomiast nie ulega wątpliwości, że jego decyzje byłyby pro-LGBT. Biejat miała dosyć niski elektorat, bo jednocyfrowy. To nie jest już lewica, która w 2001 roku zdobyła ponad 40% głosów. Jak się jest poważnym graczem, to niestety, ale czasem trzeba być pragmatycznym, choć ja osobiście nie widziałem zbytniego sensu w takim udawaniu cudzych poglądów, bo prawica i tak
  • Odpowiedz