Aktywne Wpisy

Momento83 +59
#mecz na trybunach co rusz jak nie Brad Pitt z Leo Di Carpio to Shakiry, Penelope, Jay Z.
Jakby mundial był w Polsce to kogo by pokazywali? Magdę Gessler? Karolaka?
Jakby mundial był w Polsce to kogo by pokazywali? Magdę Gessler? Karolaka?

annlupin +46
pooglądałam sobie profile wykopków trzeba wiedzieć kto taki misie lubi a zaraz żuberka se otworze mecza obejrze a co uwas
#annlupinpisze
#annlupinpisze

Grałem sobie spokojnie w RDR2 przez parę miesięcy. Jednak od kiedy dokupiłem sobie monitor 1440p, zaczęły się problemy (teraz jak gram na starym 1080p też się to dzieje). Gra działa dobrze przez ok. pół godziny, a później zaczyna się zacinanie, input lag i gliczujące audio. Pomyślałem, że może winowajcą jest dac dragonfly black, bo podobno RDR2 nie lubi się zbytnio z audio na usb. Niestety ze słuchawkami na zwykłym jacku to samo. Podczas grania patrzyłem też na parametry podzespołów w hwinfo, ale nic nie wzbudziło moich podejrzeć. Chat gpt kazał mi sprawdzić sterowniki programem LatencyMon, żeby zbadać winowajcę. Okazało się że nvlddmkm.sys miało u mnie highest execution powyżej normy, więc wynika z tego że to niby kwestia karty graficznej. Dlatego próbowałem przywrócić sare sterowniki Nvidii z momentu zanim pojawiły się kłopoty, ale to też nie pomogło. Co jeszcze mogę zrobić?
#gry #pcmasterrace #kiciochpyta #komputery #pytaniedoeksperta #rdr2 #reddeadredemption2
źródło: RDR2476298253_Epic_Games_Wishlist_RDR2_2560x1440_V01-2560x1440-2a9ebe1f7ee202102555be202d5632ec
PobierzKolega wyżej rzucił cenna uwagę odnośnie graficznego API.
Warto jeszcze wspomnieć o tym, że zwiększenie rozmiaru shaderów z "domyślnych", które bodajże ograniczają rozmiar do 4GB może pomóc.
Btw. Korzystałeś z DDU zgodnie z zaleceniami tj. w trybie awaryjnym?
właśnie, zapomniałem wspomnieć specyfikację: Ryzen 5 5600 / RTX 3070 / 16GB RAM / Windows 10
@Ralphs: czy znasz przypadek żeby to komuś pomogło? Tak z ciekawości pytam bo ja od dawna na wyjebce, czasem jak testowałem kilka kart to potrafiłem żonglować kilkoma i nawet sterów nie wyrzucałem i nic się nie działo. A jak się działo do DDU w trybie awaryjnym też nic nie wskórał.
W niczym nie pomoże sle też nie zaszkodzi xD
Komentarz usunięty przez autora
Aktualizacja:
Jednak to nie wina RDR2, w każdej grze tak się dzieje (działa dobrze przez ok. pół godziny, a później zaczyna się zacinanie, input lag i gliczujące audio). Za radą @domianiol wyczyściłem kompa z kurzu i wymieniłem pastę. Niestety dalej problem występuje. Śledziłem temperatury i niby są w normie. Nie wiem co mogę jeszcze zrobić. Ostatnia nadzieja w
Komentarz usunięty przez autora
mi to wygląda jakby ram się kończył i jechał na swapie na HDD.
tyle że 16gb ramu do rdr2 starczy (innych gier też). 8gb vramu do rdr2 też starczy.
@zaye93: masz włączone XMP/EXPO/DOCP albo rebar?
@LisyBorsukiKunyJenotyWilkiRysie: zależy co umiera, dlatego CHYBA UMIERA