Wpis z mikrobloga

✨️ Refleksje Młodego Dorosłego o Bogactwie i Życiu
Wy się śmiejecie z tych Mariuszków broniących najbogatszych ale kto z was taki nie był? Na pewnym etapie życia też wydawało mi się, że będąc przeciwko bogatym mogę być w przyszłości przeciwko sobie - no bo co w sytuacji gdy sam będę bogaty? Będę miał dużą firmę i zgarniał kokosy? Tyle się napracuje żeby potem mieć związki zawodowe na karku albo płacić większe podatki? Bez sensu. W dodatku robiłem jeszcze studia za darmo, matka opłacała rachunki, potem jakaś pierwsza robota w korpo to myślałem że droga do bogactwa to kwestia czasu. Właściwie to żyłem jak król - kasa z pracy cała dla mnie, koszty życia zerowa. Kiedy chcę kupić pizze to kupuje, browary do kompa kiedy chcę, obiad na mieście ot tak? Nie ma problemu. Żyjąc tak "po studencku" jako młody dorosły to myślałem że tak życie wygląda xD. To kto będąc w takiej banieczce chciałby nakładać na siebie ograniczenia jak tak łatwo się szasta pieniędzim? A co dopiero potem, gdzie nie myślałem o przyszłości tylko wyobrażałem sobie że wszystko samo przyjdzie i życie to sielanka.

#gospodarka #biznes #konfederacja #bekazlibka #bekazprawakow #ekonomia #przegryw #antykapitalizm

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Refleksje Młodego Dorosłego o Bogactwie i Życiu Ⓘ
Wy się śmiejecie ...

źródło: 53999847733e115607e84ec6c68c94d9b457ee27f593d729f9337eeab996a995

Pobierz
  • 1