Wpis z mikrobloga

@jan-janusz-nekala: jak byłem mały to się bardzo dobrymi pomidorami rzucało między sobą

Teraz to już takich nigdzie nie ma. Jeszcze na upartego się trafią koktajlowe dobre (oczywiście z przydomowego ogródka), ale te wszystkie duże to już nie to.
  • Odpowiedz
@mala_kropka: @malinq: znam 2 takie osoby i tłumaczą to tak, że "obrzydza ich ta galaretka wewnątrz pomidora". Ale mnie to nie przekonuje bo jak mi coś smakuje to wygląd/konsystencja nie ma znaczenia. Może wyglądać jak g---o a smakować jeszcze lepiej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A jak coś wygląda zajebiście ale smakuje jak wata to mam się tym zajadać? Co za powalone myślenie ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@mala_kropka: jak ktoś mi mówi, że nie lubi pomidorów (a o preferencje, alergie i takie sprawy pytam ludzi często to jestem kucharzem pasjonatą i często gotuje nie tylko dla siebie ale dla garści bliższych i dalszych znajomych, albo nawet znajomych znajomych którzy się jakiś przypałętają). Jak ktoś mi powie, że nie lubi pomidorów to od razu

Zapala mi się czerwona lampka i mam ograniczone zaufanie do takiej osoby.
  • Odpowiedz
@siepan: Tak obrzydza mnie ta galaretka, ale obrzydza mnie też zapach oraz smak pomidorów i to takiego poziomu, że aż mam nudności.
I tak, jem keczup, pizzę, sosy pomidorowe bez żadnego problemu. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz