✨️ Mój trudny okres w gimnazjumⒾ W czasach szkolnych łatwo można być przegrywem w damskiej wersji. Na moim przykładzie, całe gimnazjum miałam przerąbane. Sam ubiór i wygląd już dyskryminował. Chodziłam w ciuchach po starszych siostrach(siostry starsze o 7 i 5 lat), więc to był wtedy inny styl, inna moda a ja w tym musiałam chodzić. Włosy tłuste, ojciec nie rozumiał słowo dojrzewanie i to, że włosy mi się przetłuszczają po 2 dniach. Zakręcal zawory od wody, żebyśmy nie mogły się kąpać, bo dla niego takie rzeczy tylko 2 razy w tygodniu. Co najlepsze, na obiad w domu przez cały tydzień zupy, bo nic innego mama z naszego budżetu domowego nie mogła ugotować, a ja byłam przy tuszy, miałam z plus 5 kg od takiej normalnej wagi nastolatki. Ojciec alkoholik, często na osiedlu można było w porach wieczorowych spotkać zataczającego się. To już wystarczyło do tego, żeby się nabijać i wyśmiewać. Całe gimnazjum dla mnie to było piekło i w domu też, przez ojca, który wprowadzał terror
✨️ Autor wpisu (OP): Nie mam kontaktu z rodzicami, nawet z mamą niestety, no ale tak się kończy bronienie patologi. Ojca odcięłam zaraz po skończeniu edukacji. W sumie już w okresie liceum zaczęłam się stawiać ojcu, schudłam, zaczęłam chodzić na szkolny aerobik, normalnie się kąpałam codziennie i myłam włosy, a ojciec z pianą na ustach pokazywał mi rachunek za wodę xD Przeprowadziłam się 750 km od miejsca zamieszkania, zaczęłam żyć, rozwijać
skuteczny-wizjoner-74: Miałam trochę podobnie, choć rodzice nie byli alkoholikami, nie mieli żadnych nałogów, lodówka zawsze była pełna, ale za to nie było pieniędzy na ubrania ani ogólnie moje potrzeby. Cały czas w jednych ciuchach, najtańsze najbrzydsze okulary (bo niestety byłam krótkowidzem choć moi rodzice nie nosili okularów, jakieś koszmarne geny odziedziczyłam...), do tego wada wymowy na leczenie której nie było pieniędzy. Nie jeździłam na wycieczki szkolne, nie chodziłam na żadne zajęcia
W czasach szkolnych łatwo można być przegrywem w damskiej wersji. Na moim przykładzie, całe gimnazjum miałam przerąbane. Sam ubiór i wygląd już dyskryminował. Chodziłam w ciuchach po starszych siostrach(siostry starsze o 7 i 5 lat), więc to był wtedy inny styl, inna moda a ja w tym musiałam chodzić. Włosy tłuste, ojciec nie rozumiał słowo dojrzewanie i to, że włosy mi się przetłuszczają po 2 dniach. Zakręcal zawory od wody, żebyśmy nie mogły się kąpać, bo dla niego takie rzeczy tylko 2 razy w tygodniu. Co najlepsze, na obiad w domu przez cały tydzień zupy, bo nic innego mama z naszego budżetu domowego nie mogła ugotować, a ja byłam przy tuszy, miałam z plus 5 kg od takiej normalnej wagi nastolatki. Ojciec alkoholik, często na osiedlu można było w porach wieczorowych spotkać zataczającego się. To już wystarczyło do tego, żeby się nabijać i wyśmiewać. Całe gimnazjum dla mnie to było piekło i w domu też, przez ojca, który wprowadzał terror
#rozowypasek #przegryw
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
Przeprowadziłam się 750 km od miejsca zamieszkania, zaczęłam żyć, rozwijać