Aktywne Wpisy

Vanche +352
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

KRZYSZTOF_DZONG_UN +171
źródło: 1000108449
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: 1000108449
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Tytuł:
KrawiecAutor:
Robert KokoszewskiGatunek:
kryminał, sensacja, thrillerOcena: ★☆☆☆☆☆☆☆☆☆
ISBN:
978-83-926225-8-1Wydawnictwo:
Drukarnia TomLiczba stron:
158Forma książki:
książkaDodaję trochę w ramach ciekawostek. Jakiś czas temu usłyszałam o pewnym motorniczym z mojego osiedla, któremu zdarzyło się wydać kilka książek. Lubię ludzi z pasją, a tych z okolicy jestem podwójnie ciekawa (trzeba wspierać swoją małą społeczność), więc pomyślałam, że sprawdzę, co takiego stworzył mój sąsiad.
No i mam nadzieję, że tramwaj lepiej prowadził, niż pisał...
Nie rozumiem trochę podejścia i zamysłu. Nie wiem czy pan Robert chciał osiągnąć jakiś sukces, czy po prostu chciał wydać książkę, a jej jakość i forma była już obojętna. Bo jak wytłumaczyć brak jakiekolwiek redakcji i korekty? Mógł równie dobrze wydrukować sobie jeden egzemplarz i postawić na półce w domu. Nie musiałabym wtedy tracić 6 zł na antykwariackich zakupach - to było najgorsze wydane 6 zł w moim życiu.
W książce znaleźć możemy: błędy, powtórzenia, braki przecinków, podwójne spacje, dialogi tak sztuczne, jakby pisał je uczeń szkoły podstawowej, żenujące dowcipy. Nie wchodzę w warstwę fabularną, nie dam rady. Napiszę tylko, że to kryminał o seryjnym mordercy. Nie wiem kto zabijał, nie dokończyłam. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To brak szacunku nie tylko dla czytelnika, ale i dla własnej pasji. Można zrobić coś amatorsko, ale wypadałoby zatroszczyć się o swoje dzieło jak najlepiej. Skoro coś kocham, to dbam, daję mu życie, pielęgnuję, zapewniam profesjonalną redakcję, minimum korektę. A już na pewno czytam dużo i porównuję, czy mój materiał jest już gotowy do pokazania światu...
#bookmeter #ksiazki #czytajzwykopem #kryminalbookmeter #sensacjabookmeter #thrillerbookmeter
źródło: 20260509_214500
PobierzWidziałam, że autor tego dzieła wydał coś jeszcze. To może ktoś jednak to kupił? Rodzina, znajomi, koledzy z zajezdni? ( ͡° ͜ʖ ͡°) I ja! No
Super są takie historie, najlepiej jakbyś wstawił cosik na tag z książkami, tam ma pewno bedzie szersze grono odbiorców.