Aktywne Wpisy

mxala +12
Jakie dobre książki sci-fi polecacie przeczytać? Szukam perełek i tytułów, które naprawdę warto znać.
Mam już za sobą Solaris, Projekt Hail Mary, Marsjanina, Nowy wspaniały świat, Diunę, Kwiaty dla Algernona, trylogię Wspomnienie o przeszłości Ziemi, a teraz kończę Człowieka z Wysokiego Zamku.
#czytajzwykopem #sciencefiction
Mam już za sobą Solaris, Projekt Hail Mary, Marsjanina, Nowy wspaniały świat, Diunę, Kwiaty dla Algernona, trylogię Wspomnienie o przeszłości Ziemi, a teraz kończę Człowieka z Wysokiego Zamku.
#czytajzwykopem #sciencefiction

omicronns +89

Tesla has just released their Q1 earnings results.
Highlights:
• EPS (non-GAAP): $0.41 (vs. $0.33 est)
• Revenue: $22.4B (vs. $21.4B est)
• Gross margin: 21.1%
• Net income (GAAP): $1.45B (vs $1.17B est)
• Free cash flow: $1.44B
@mar-kar-583: jaki to ma wpływ na wyniki finansowe? Na szybko sprawdzam że Tesla sprzedaje miesięcznie ponad 100k modeli y i 3, weź mi proszę to jakoś ładnie wytłumacz, bo twój komentarz wygląda idiotycznie pod wpisem o wynikach kwartalnych
#nextyear bro nextyear ¯\(ツ)/¯
@benzyna_abstrakcyjna Ile cybertruckow sprzedaja? Bedzie to auto dostepne w Europie w normalnej dystrybucji?
@mar-kar-583: oczywiście że tak, rozmawiamy o korpo które zatrudnia 100k pracowników, takich przykładów na granicy optymalizacji/wału będą setki/tysiące, gdzieś masz jakiegoś managera który ma jakieś wskaźniki