Wpis z mikrobloga

KAŻDY kto zna branżę doskonale wie, że Ukraińćy na potęgę wyłudzają świadczenia co bezpośrednio przekłada się na problemy finansowe szpitali.

@jedrekpodhale: Skoro to wiesz to ile takich przypadków zgłosiłes i gdzie? Jakięs szczegóły dowody możesz przedstawić?
  • Odpowiedz
@szurszur: takie dowody mogę przedstawić, że połowa mojej rodziny pracuje w służbie zdrowia i nawet najbardziej ugodowe osoby (jak np. moja matka pielęgniarka) mają już wyrobione zdanie nt. Ukraińców.
  • Odpowiedz
najwięcej przestępstw popełniają Ukraińcy, jest ich aż 58%.

@jedrekpodhale Kolejny, który nie potrafi interpretowąc prostych statystyk. Jak może być to ''aż'' skoro to mniej niż wynikałoby z ich liczby w Polsce?
Do tego współczynnik przestepczosci Ukrianców PL jest niższy niż Polaków.
Inna sprawa co maja staty gdzie chodzi głownie o kierowców po pijaku z tym o czym tu mowa?
  • Odpowiedz
Bzdura. Ponad 27% poszukiwanych przez policję w ich bazie to Ukraińcy. Jaki % mieszkańców Polski stanowią? 5%?

@jedrekpodhale: XD znowu się błaźnisz to już jest chyba analfabetyzm funkcyjny. Kilka lat temu najwiecej poszukiwanych w Holandii stanowili Polacy. Dlaczego?
Bo jak Holender popełnił jakieś nawet drobne przestepstwo w tym drogowe to dostawał wezwanie na swój adres zamieszkania.
Gdy popełniał je Polak sezonowo obecny w Holandii to po jakimś czasie wracał do
  • Odpowiedz
@szurszur: udają, bo gdyby faktycznie trwała tam taka straszna wojna to przy każdej okazji by Ukraińcy tam nei wracali po słoiki. Zobacz sobie ile ich tam jeździ na święta.

90% Ukraińców w Polsce jest z terenów gdzie nie ma żadnej wojny i można żyć normalnie. Status uchodźcy ma ok. 7 tysięcy Ukraków.
  • Odpowiedz
90% Ukraińców w Polsce jest z terenów gdzie nie ma żadnej wojny i można żyć normalnie. Status uchodźcy ma ok. 7 tysięcy Ukraków.

@jedrekpodhale: Znowu brednie. Nie ma znaczenia czy sie mieszka na terenie gdzie jest wojna w sensie front aby mieć prawo do bycia uchodzcą.
Poza tym piszesz nieprawde. Nie jest prawdą, że na 90 % terenu nie ''ma żadnej wojny'' bo ostrzał rakietowy i dronowy jest wlasciwie wszedzie.
  • Odpowiedz