Wpis z mikrobloga

• 3
@mala_kropka: meh wolę oryginalną wersję tego utworu niż ten cover, tam przynajmniej mieli powody by za coś wypić, a nie dają jakąś paskudną śmierdzącą rybę.
  • Odpowiedz
  • 28
@Aou: oryginał pochodzi z NRD, akurat jak się omawia plagiaty scootera nikt nigdy nie pamięta, że how much is the fish też nie jest oryginałem.
Lardor - @Aou: oryginał pochodzi z NRD, akurat jak się omawia plagiaty scootera nikt ...
  • Odpowiedz
@ossprime: miałem za dzieciaka w domu płytę z irlandzkimi piosenkami, gdzie też była ta melodia i najpierw usłyszałem ludową wersję, potem scooterową. Niezły mindfuck miałem jako ośmiolatek, próbując zrozumieć o co chodzi z samplami i coverami.
Co ciekawe to była płyta z bazaru i ktoś uznał, że podpisze ją sobie "Goran Bregovic", chociaż Goran nawet palcem nie kiwnął przy tym albumie xD
https://www.discogs.com/release/7980376-Various-Irish-Songs?srsltid=AfmBOorNP8AqbCZWxfDU3jYVNHtlx1y8r_9tG0G4R3W3qiwlAoeS4A3X
  • Odpowiedz
@Lardor: a sam zwrot "How much is the fish?" pochodzi z utworu "Buffalo" zespołu Stump. Lubię wklejać tą ciekawostkę ilekroć widzę utwór Scootera :)
mikjack - @Lardor: a sam zwrot "How much is the fish?" pochodzi z utworu "Buffalo" ze...
  • Odpowiedz