@JamesJoyce: AI to jeszcze gorsza forma usmartawiania wszystkiego - jak 16 lat temu było wpychanie smart TV, smartphone, smart lodówka, tak teraz wszystko musi mieć w nazwie AI, jest to po prostu wyszukiwarka internetowa dla ludzi, którzy nie umieją szukać informacji w internecie + generator śmiesznych obrazków i deepfake filmików. AGI żeby powstało to by musiało jak w cyberpunku, że masz jakichś netrunnerów xD
@paluszki_rybne: to wypychanie smart do TV I lodowki przeszkadza, wmawianie ze cos jest "ai" to czesto tylko chwyt marketingowy I w praktyce nic nie zmienia
@irenicus30: afera na głównej o samsungu to tylko potwierdza, zamiast martwić się bębnem, martwisz się czy pajeet dobrze deploy apki zrobił do pralki, żeby cotton worldy wyprać xd ai to wydmuszka dla aukcjonariuszy
@paluszki_rybne: @irenicus30 o czym Wy mówicie? Ja nie mówię o ściemnianiu z ai w pralce, tylko o zastępowaniu realnych procesów biznesowych metodami AI.
@JamesJoyce: ale 10 lat się bawiłeś coś tam z ai czytałeś sobie i zrobiłeś sobie rok temu bootcampa z ai i myślisz że wszystko wiesz. To tak nie dziala. Z chęcią bym porozmawiał z Tobą na temat podstaw ai, LLM, aparatu matematycznego, drzew związanych z tym teamtem, ale obstawiam, że jak przeczytałeś powyższe zdanie "o co mu chodzi z tymi drzewami hehe", to myślę że nasza dyskusja by się szybko
jest to po prostu wyszukiwarka internetowa dla ludzi, którzy nie umieją szukać informacji w internecie
@paluszki_rybne: Tak tak, dlatego spotify 100% kodu pisze AI, monday i amazon też jest wysoko, taka zwykła wyszukiwarka. Pracuje przy systemach HFT w big techu i lecimy też ostro z agentami AI, klepie zlecenia na boku w g---o mikroserwisach i jest to samo - nie pamiętam kiedy ostatnio musiałem coś klepać ręcznie, ot taka zwykła
@GooPae: @JamesJoyce wcale nie jest tak, że właśnie takich ai brosów Windows jest jeszcze większym śmieciem, niż był. Spoko, że teraz wygenerujesz i z bani, tak samo mówili w latach 80, aaa klepnę kodzik, kto tam za 50 lat będzie na to patrzył i jest nadpisywanie kodu, działa stabilnie, ale c-----o, taka sama akcja dzieje się z silnikiem co używa sobie Bethesda, nagle OG devów nie ma i nikt
@paluszki_rybne: co ty do mnie mówisz? Implementowałem enkoder z paperu Attention is all you need, jak jeszcze nikt nie wiedział, co to attention. Pisze algorytmy do segmentowania organów w mri lub systemy z których korzystają miliony użytkowników. Powtarzam, uczyłem studentów Pythona c i c# na Uj. A swoje kompleksy zachowaj dla siebie.
@maciejdobrodziej: typ ma doktorat interdyscyplinarny z agh i uj, a promotor jest informatykiem, podobnie jak ja. Bo mam magistra z informatyki. Widze, ze bardzo was bole, ale musicie to strawic. Tzn. to, że ktoś jest mądrzejszy od was.
Panie i Panowie, Pan Altman i spółka będą niedługo bezrobotni. Jedyna nadzieja to stworzenie AGI. A to nie nastąpi
https://huggingface.co/zai-org/GLM-5.1
źródło: image
Pobierzai to wydmuszka dla aukcjonariuszy
@JamesJoyce: i wykłócasz się z Mirasami na forum ze śmiesznymi papieżami? ( ͡º ͜ʖ͡º)
@paluszki_rybne: Tak tak, dlatego spotify 100% kodu pisze AI, monday i amazon też jest wysoko, taka zwykła wyszukiwarka. Pracuje przy systemach HFT w big techu i lecimy też ostro z agentami AI, klepie zlecenia na boku w g---o mikroserwisach i jest to samo - nie pamiętam kiedy ostatnio musiałem coś klepać ręcznie, ot taka zwykła
Typ ma doktorat z filozofii, ale już była każda wersja: Big Data, informatyka (xD), teraz AI.