Wpis z mikrobloga

#randomanimeshit #rinrin #vocaloid #hatsunemiku #anime autor: #

K---a kocham AI ()

Całe życie szukałem idealnego odtwarzacza muzyki i w końcu mogłem "sam stworzyć" mojego KruczPlayera ( ͡ ͜ʖ ͡)

Nienawidzę tych wielkich kobył co wszystko mają w sobie. Zależało mi tylko na pojedynczym otwieraniu plików flac z dużą okładką, a nie całych playlist z dysku.

https://i.imgur.com/3QnHnVP.jpeg

- Jak najbardziej minimalistyczny.
- Jakość muzyki i okładek w najwyżej jakości...
(no prawie, bo okładki max size 900, bo mam tylko 1080p monitor (mniejsze okładki oczywiście mają natywny rozmiar), ale chodzi, że nie są brutalnie sztucznie skalowana w dół jak w większości playerów xD).
I nie robię wyłączności strumienia bit perfect itp. bo chce mieć inne dźwięki z systemu i używam Equalizer Apo, aby moje słuchawki jakoś brzmiały xDD
- Ładny pasek postępu i czas w kolorze okładki nierzucający się w oczy.
- Bezramkowy windowsowego ui.
- Głośność na scrollu.
- Można skakać po pasku albo przewijać go.
- Lewy klik aby zatrzymać, a przy przytrzymaniu można przesuwać player.
- Natychmiastowe odtwarzanie i drag and drop
- A wyłączanie w menu kontekstowym po prawym kliku.
- Własna nazwa i ikonka z krukiem :3

Wrzucę go na githuba do pobrania, ale jeszcze będę musiał dodać aby można było go skalować poprzez chwycenie za boki i dodać parę pierdół w menu kontekstowym na prawym kliku jak odtwarzanie w pętli, opcjonalne zapamiętanie skalowania użytkownika, czy opcjonalne skalowanie okładki, informacje o pliku itp.

Niestety cały skompilowany player waży aż 100 MB (Klasyczny Python z bibliotekami), ale sama aplikacja exe już 2 MB tylko :D

No jestem zakochany ()

BlackReven - #randomanimeshit #rinrin #vocaloid #hatsunemiku #anime autor: #

K---a k...

źródło: Słodka Miku

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach