Wpis z mikrobloga

via Wykop
  • 0
@NoobczanPotasu: Ja się przygotowuję na to od dawna i mam jak dla mnie raczej ciężkie działa.

@Zulf jasne

@pepedros wystarczy, że pojawi się konkurent który będzie mógł produkować podobne karty. Tylko tyle wystarczy. No i jak bańka AI pęknie to nie wiadomo co się stanie.

Może tu nie chodzi dokładnie o Nvidię tylko o całą resztę ekipy.
  • Odpowiedz
  • 2
@tom-ek12333: Nie nie, tam nie ma wyszczególnienia. Ten random zakłada, że wszystkie akcje za 2-3 lata będzie można kupić za 10% wartości. Nie szkoda ci czasu na przegląda takiego bezwartościowego contentu?
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@pepedros: Napisz do niego, może Ci pracę doktorską zrobi w tym temacie. Potem zrecenzujesz i znajdziesz pomniejsze błedy.
Czy wtedy będzie ok?
  • Odpowiedz
  • 2
@tom-ek12333: ale po co mam pisać do jakiegoś randoma? równie dobrze za 2-3 lata akcje mogą być warte 100% więcej niż dzisiaj. Tego nikt nie wie, a na pewno nie jakieś anonimy z twittera.
  • Odpowiedz
  • 4
@tom-ek12333 tak, za 2-3 lata spółki będą warte 10% swojej obecnej wartości, czyli będzie to równowartość zysku który generują w…

Dobra, szkoda już chyba czasu na czytanie Tomka, bo o ile na początku wrzucał coś sensownego, tak teraz wrzuca każdą bzdurę która potwierdza jego nadzieje
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@breakdown1: generują dziś poprzez circular financing. Co będzie jutro jak bańka pęknie? Gdyby tak generowali to by google nie wypuszczało 100 letnich obligacji.
  • Odpowiedz
@tom-ek12333 Michael Burry przewidział kryzys w 2008 roku, a sto razy się mylił w międzyczasie za co nawet przepraszał. Tym bardziej jakiś random profesor z Internetu będzie miał 50% szans na trafienie. Tym bardziej, że to wpis „could be”. Zajebista analiza. Za rok to could be wojna atomowa albo Lech Wałęsa zostanie papieżem.
  • Odpowiedz