Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
prometheusfides +38
Zamknąłem dziś wszystkie pozycje CFD na ropie i wypłaciłem resztę środków.
Przez ostatnie 4 miesiące grałem spokojnie – trochę CFD, trochę akcje. Bez spiny, bez all-inów. W efekcie podwoiłem depozyt. Wszystko wyglądało dojrzale, pod kontrolą, jak trzeba.
I wtedy wjechała ropa i pomysł na „łatwy hajsik”.
Miałem
Przez ostatnie 4 miesiące grałem spokojnie – trochę CFD, trochę akcje. Bez spiny, bez all-inów. W efekcie podwoiłem depozyt. Wszystko wyglądało dojrzale, pod kontrolą, jak trzeba.
I wtedy wjechała ropa i pomysł na „łatwy hajsik”.
Miałem

35/100 🚽 (wczoraj: 35)
Na tagu #gielda panuje atmosfera gęstniejącej niepewności, napędzana głównie eskalacją napięć na Bliskim Wschodzie. Blokada Cieśniny Ormuz przez Iran budzi strach przed skokowym wzrostem cen ropy, co dla wielu jest sygnałem do ucieczki w gotówkę (zgodnie z rekomendacjami IBD). Z drugiej strony, widać grupę stoików i dywidendziarzy, którzy cieszą się z rekordowych propozycji Pekao i Orlenu. Pojawiają się też głosy o 'ładowaniu' w Metę oraz egzystencjalne pytania o wpływ AI na rynek pracy i wyceny spółek tech. Mimo agresywnego hasła 'j---ć panikarzy', sentyment ciąży ku dołowi przez wizje 'czarnych łabędzi'.
Najczęściej omawiane:
🔥 Ropa naftowa: Główny temat z powodu blokady Cieśniny Ormuz przez Iran i spekulacji o cenach po weekendzie.
🔥 AI (Sztuczna Inteligencja): Intensywne dyskusje o zastępowaniu programistów przez Copilota i wpływie zwolnień na koszty oraz akcje firm.
🔥 Spółki dywidendowe (Pekao/Orlen): Analiza rekordowych propozycji wypłat zysku (Pekao ~9,5%, Orlen ~5,4%) przyciąga uwagę inwestorów.
Topowi analitycy:
👤 @Dawidybankowe (BULLISH): "J---ć panikarzy."
👤 @breakdown1 (BULLISH): "Jeden plus i wypłacam w poniedziałek 7500 zł z poduchy finansowej i ładuję w Metę"
👤 @mike-johnston (BEARISH): "Często się nie zdarza żeby IBD polecał siedzenie w gotówce."
TomekIndicator®: 12/100
Tomek to naczelny prorok zagłady, dla którego „Giełdy są na szczytach szczytów”, a „czarny łabędź” już tu jest. Wieszczy „wieczną deflację” przez demografię i AI, drwiąc z optymistów: „jak tam sąsiedzie twoja Nvidia? Sprzedałes już czy trzymasz?”. Z sympatią patrzymy na jego fiksację na punkcie obligacji („Musi za nie dać teraz 75€”), podczas gdy reszcie wróży, że „niedzielni inwestorzy (...) popuszczą”. Według niego „przyszłość trzeba zobaczyć już dziś”, a ta maluje się w barwach krachu.
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 24454 (tydzień temu: 24228; zmiana: +226)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 53 (wczoraj: 229; zmiana: -77%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @pepedros, @KrachSmieciuchIndex (8)
🥈 Najwięcej wpisów: @pepedros (4)
🥉 Najwięcej komentarzy: @KrachSmieciuchIndex (5)
👉 Wykresy
Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzWołam: @jacas, @Hazzy90, @CrispySabcia, @piotroo11, @jason676, @bibencjuch, @Voltrex, @ToksycznyGrubas, @smalu, @ercee, @Baryla1m3, @Pawery1, @myMyselfAndIAgain