Wpis z mikrobloga

Krach & Śmieciuch Index - stan na 11.03.2026, 22:03

58/100 🆗 (wczoraj: 68)

Sentyment na tagu #gielda wynosi 58/100, co odzwierciedla rynkową schizofrenię. Z jednej strony panuje euforia akcjonariuszy Orlenu, który notuje potężną 'pompę' i generuje rekordowe zyski w portfelach. Z drugiej strony nastroje psują 'męczennicy CCC' oraz posiadacze spółek takich jak PGE, Budimex czy Pepco, które zaliczają bolesne spadki. Ropa pozostaje głównym źródłem stresu; gracze CFD walczą ze zmiennością wywołaną napięciami w cieśninie Ormuz i tweetami Trumpa. Na tagu dominuje czarny humor – najpopularniejszą radą na odrobienie strat są 'nadgodziny'. Mimo lokalnych dramatów, silna postawa GPW i XTB podtrzymuje ogólny sentyment powyżej poziomu neutralnego, choć optymizm jest kruchy i mocno uzależniony od sytuacji geopolitycznej.

Najczęściej omawiane:
🔥 Orlen: Absolutny hit dnia; notuje potężne wzrosty określane jako 'pompa', generując u wielu użytkowników wysokie zyski.
🔥 Ropa (Oil): Główny generator emocji i strat na CFD w związku z napięciami w cieśninie Ormuz i ryzykiem wojny z Iranem.
🔥 CCC / Modivo: Spółka wywołująca falę frustracji; kurs drastycznie spada, a fundusze hedgingowe zwiększają pozycje krótkie.

Topowi analitycy:
👤 @takasraka (NEUTRALNY): "Czy jest jakiś dedykowany tag dla poważnych graczy? Zastosowałem wszystkie porady tagu, jest nieźle nie? xD"
👤 @canislupus1 (BEARISH): "@TakaJestPrawada: nadgodziny"
👤 @Zgagarast (NEUTRALNY): "To co, szczur niedługo robi mijankę z Orlenem?"

TomekIndicator®: 15/100
Tomek to rasowy piewca apokalipsy, który wieszczy, że 'we are on the verge of a major market meltdown'. Dla niego giełda to 'holographic echo chamber of delusion', a 'Gielda- od 4 miesięcy boczniak lub spadki'. Choć sparzył się na lewarze ('Lewar na giełdzie to nie są żarty'), ucieka w 100-letnie obligacje, bo one 'mają to w pompie'. Całość doprawia teoriami o 'planie Kalergiego' i zgonach po szczepionkach, budując obraz rynku jako matrixa, z którego tylko on zna wyjście. Sympatyczny doomer.

Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 24356 (tydzień temu: 24103; zmiana: +253)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 183 (wczoraj: 339; zmiana: -46%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @widmo82 (18)
🥈 Najwięcej wpisów: @widmo82 (9)
🥉 Najwięcej komentarzy: @g3jileusz94 (12)

👉 Wykresy

Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
KrachSmieciuchIndex - Krach & Śmieciuch Index - stan na 11.03.2026, 22:03

58/100 🆗 ...

źródło: view

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach