Aktywne Wpisy

Ketrab77 +223
Polska policja to nieśmieszny żart. W sobotę w mojego trzylatka wjechał z dużą prędkością 12 latek na wielkiej, odblokowanej hulajnodze, był bez opiekuna. Sytuacja miała miejsce na placu zabaw, na ścieżce przy piaskownicy, pod kilkoma kamerami, dosłownie. Na miejscu była moja kobieta, wyciągnęła synka spod hulajnogi i kazała młodemu dzwonić po matkę. Po chwili na miejsce przyszły dwa wydziarane patologiczne glonojady, typowe wulgarne karyniska, były agresywne i pruły się o rysę na

FejsFak +72
Cześć Wykopki!
Dawno mnie tu nie było. Właściwie sam nie wiem, od czego zacząć, bo historia, z którą wracam, brzmi jak połączenie survivalu, prepperstwa i rodzinnego dramatu — a to dopiero początek.
Niestety na mirko nie da się wrzucić więcej niż 20 000 znaków więc całość tekstu znajdziecie tutaj:
https://telegra.ph/Od-programisty-z-MCS-do-hodowcy-byd%C5%82a-z-podziemnym-igloo--moja-szalona-zmiana-%C5%BCycia-03-12
Dawno mnie tu nie było. Właściwie sam nie wiem, od czego zacząć, bo historia, z którą wracam, brzmi jak połączenie survivalu, prepperstwa i rodzinnego dramatu — a to dopiero początek.
Niestety na mirko nie da się wrzucić więcej niż 20 000 znaków więc całość tekstu znajdziecie tutaj:
https://telegra.ph/Od-programisty-z-MCS-do-hodowcy-byd%C5%82a-z-podziemnym-igloo--moja-szalona-zmiana-%C5%BCycia-03-12

58/100 🆗 (wczoraj: 68)
Sentyment na tagu #gielda wynosi 58/100, co odzwierciedla rynkową schizofrenię. Z jednej strony panuje euforia akcjonariuszy Orlenu, który notuje potężną 'pompę' i generuje rekordowe zyski w portfelach. Z drugiej strony nastroje psują 'męczennicy CCC' oraz posiadacze spółek takich jak PGE, Budimex czy Pepco, które zaliczają bolesne spadki. Ropa pozostaje głównym źródłem stresu; gracze CFD walczą ze zmiennością wywołaną napięciami w cieśninie Ormuz i tweetami Trumpa. Na tagu dominuje czarny humor – najpopularniejszą radą na odrobienie strat są 'nadgodziny'. Mimo lokalnych dramatów, silna postawa GPW i XTB podtrzymuje ogólny sentyment powyżej poziomu neutralnego, choć optymizm jest kruchy i mocno uzależniony od sytuacji geopolitycznej.
Najczęściej omawiane:
🔥 Orlen: Absolutny hit dnia; notuje potężne wzrosty określane jako 'pompa', generując u wielu użytkowników wysokie zyski.
🔥 Ropa (Oil): Główny generator emocji i strat na CFD w związku z napięciami w cieśninie Ormuz i ryzykiem wojny z Iranem.
🔥 CCC / Modivo: Spółka wywołująca falę frustracji; kurs drastycznie spada, a fundusze hedgingowe zwiększają pozycje krótkie.
Topowi analitycy:
👤 @takasraka (NEUTRALNY): "Czy jest jakiś dedykowany tag dla poważnych graczy? Zastosowałem wszystkie porady tagu, jest nieźle nie? xD"
👤 @canislupus1 (BEARISH): "@TakaJestPrawada: nadgodziny"
👤 @Zgagarast (NEUTRALNY): "To co, szczur niedługo robi mijankę z Orlenem?"
TomekIndicator®: 15/100
Tomek to rasowy piewca apokalipsy, który wieszczy, że 'we are on the verge of a major market meltdown'. Dla niego giełda to 'holographic echo chamber of delusion', a 'Gielda- od 4 miesięcy boczniak lub spadki'. Choć sparzył się na lewarze ('Lewar na giełdzie to nie są żarty'), ucieka w 100-letnie obligacje, bo one 'mają to w pompie'. Całość doprawia teoriami o 'planie Kalergiego' i zgonach po szczepionkach, budując obraz rynku jako matrixa, z którego tylko on zna wyjście. Sympatyczny doomer.
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 24356 (tydzień temu: 24103; zmiana: +253)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 183 (wczoraj: 339; zmiana: -46%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @widmo82 (18)
🥈 Najwięcej wpisów: @widmo82 (9)
🥉 Najwięcej komentarzy: @g3jileusz94 (12)
👉 Wykresy
Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
Pobierz