Wpis z mikrobloga

• 0
@Selina_: Mówisz o tym że niektórzy oddają cześć bożkom i należy im się kara śmierci? dlatego wspomina o hindusach i innych? wiem o tym - co nie umniejsza temu że Izrael jest najbardziej wpływowym państwem świata, przesiąkniętym chorą wizją oczekiwania na powrót mesjasza i odbudowę trzeciej świątyni jerozolimskiej. Krajem który jest wstanie wpływać z powodu swoich silnych politycznych lobby na losy świata i nie wiadomo co wpadnie im do głowy.
  • Odpowiedz
@Dentoray: Piszesz o fanatykach, a nie normalnych izraelczykach. Pojedź do izraela, porozmawiaj z ludźmi, zrozumiesz, że w to o czym piszesz wierzą tylko fanatycy.
  • Odpowiedz
  • 0
@Cadfael: Słucham? co ty za fikołki robisz logiki xD. Izraelem rządzi obecnie Netanyahu który również często powołuje się na religie, albo wspomina o "Amalekitach" których trzeba się pozbyć. Spotykał z Schneersonem i prosił o jego błogosławieństwo kiwając potulnie głową gdy Schneerson mówił że należy przyspieszyć proces powrotu mesjasza na ziemie.
  • Odpowiedz
@Dentoray: przecież polska prawica i centrum też się stukają pindolkami z klerem, a episkopat zajmuje stanowisko xD ja wiem, że brak wyobraźni nie pozwala ci zobaczenie analogii, ale to ten sam pies xD
  • Odpowiedz
  • 0
@Cadfael: Ale Polska prawica i Kler to sobie może co najwyżej porozmawiać o aborcji, albo czy zrobić kolejny piątek dniem wolnym od pracy. A nie o losach świata jak Izrael który de facto rządzi Ameryką.
  • Odpowiedz