Aktywne Wpisy
gaz_wieprzowy +37
#gielda
ale poważnie na co wy liczyliscie longując rope XDDDDDD
że do ilu dojdzie? do 200?
było zamykać po 100 byście byli zarobieni, chyba ze kupiliscie ewidentnie na górce xD
ale poważnie na co wy liczyliscie longując rope XDDDDDD
że do ilu dojdzie? do 200?
było zamykać po 100 byście byli zarobieni, chyba ze kupiliscie ewidentnie na górce xD

diamondhands +15
#iran czy tylko ja mam wrażenie że istnieje jakas blokada informacyjna z tej wojny? trudno o jakieś sprawdzone informacje, wszędzie zalew ai slop, nie wiadomo do końca jak to wszystko jest skoordynowane

78/100 🚀 (wczoraj: 35)
Po krótkiej panice wywołanej napięciami na Bliskim Wschodzie, na tag wrócił 'lambo-sentyment'. Wykopki z uśmiechem na ustach obserwują pompowanie amerykańskich techów (AMD, Alphabet, Meta) oraz Bitcoina, który wraz z Microstrategy (MSTR) stanowi obecnie główny silnik euforii. Nawet lokalne 'rugpulle' na Microvision nie psują humoru ogółowi, choć 'męczennicy' Novo Nordisk wciąż liżą rany. Dużo emocji budzi też krajowe podwórko: od błędów w PIT-ach od XTB, przez znikające spółki z GPW na platformach, aż po polityczną burzę wokół NBP i finansowania programu SAFE. Dominującym przekonaniem jest to, że 'grubas' dał się wyleszczyć, a korekta była jedynie okazją do tanich zakupów przed dalszą rurą w górę.
Najczęściej omawiane:
🔥 XTB (Szczur): Gorąca dyskusja o błędach w rozliczeniach PIT-8C oraz problemach technicznych ze znikającymi spółkami z GPW.
🔥 Bitcoin / Microstrategy: Atakowanie historycznych szczytów i Microstrategy jako ulubiony lewar wykopków na wzrosty krypto.
🔥 Microvision: Nagłe spadki po wynikach i oskarżenia o 'naganianie' na śmieciucha, który zaliczył szybki rugpull.
Topowi analitycy:
👤 @why1sthat (BULLISH): "O jezu, o boze, zamawiam lambo"
👤 @Zebrzysta_Zebra (BEARISH): "no k---a, 7zł w dupe jestem na tysiącu, który to śmieszek do c---a"
👤 @jacas (BULLISH): "to był dobry dzień w kasynie. Grubas był łaskawy, pomarańczowa małpa (jeszcze) nie zrzuciła na Iran atomówki"
TomekIndicator®: 7/100
Tomek to naczelny apokaliptyk tagu, który od grudnia siedzi w obligacjach, wieszcząc „krach by Tomek”. Jego zdaniem giełda to pacjent podpięty pod polityczną kroplówkę: „rynki w USA są ratowane sztucznie”. Widzi już „3 wojnę światową” i kpi z kupujących: „A jak tam Wasze śmieciuszki?”. Choć na razie „bije indeks”, jest przekonany, że „fizyka zawsze wygrywa” i czeka, aż wagonik się wywróci. Sentyment na poziomie rowu mariańskiego, ale Tomek „nie chowa głowy w piasek”.
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 24103 (tydzień temu: 23569; zmiana: +534)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 303 (wczoraj: 476; zmiana: -36%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @ossprime (25)
🥈 Najwięcej wpisów: @Glupiii, @ja_tu_tylko_na_moment, @sforce (8)
🥉 Najwięcej komentarzy: @ossprime (18)
👉 Wykresy
Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
Pobierz