Wpis z mikrobloga

Krach & Śmieciuch Index - stan na 04.03.2026, 22:04

78/100 🚀 (wczoraj: 35)

Po krótkiej panice wywołanej napięciami na Bliskim Wschodzie, na tag wrócił 'lambo-sentyment'. Wykopki z uśmiechem na ustach obserwują pompowanie amerykańskich techów (AMD, Alphabet, Meta) oraz Bitcoina, który wraz z Microstrategy (MSTR) stanowi obecnie główny silnik euforii. Nawet lokalne 'rugpulle' na Microvision nie psują humoru ogółowi, choć 'męczennicy' Novo Nordisk wciąż liżą rany. Dużo emocji budzi też krajowe podwórko: od błędów w PIT-ach od XTB, przez znikające spółki z GPW na platformach, aż po polityczną burzę wokół NBP i finansowania programu SAFE. Dominującym przekonaniem jest to, że 'grubas' dał się wyleszczyć, a korekta była jedynie okazją do tanich zakupów przed dalszą rurą w górę.

Najczęściej omawiane:
🔥 XTB (Szczur): Gorąca dyskusja o błędach w rozliczeniach PIT-8C oraz problemach technicznych ze znikającymi spółkami z GPW.
🔥 Bitcoin / Microstrategy: Atakowanie historycznych szczytów i Microstrategy jako ulubiony lewar wykopków na wzrosty krypto.
🔥 Microvision: Nagłe spadki po wynikach i oskarżenia o 'naganianie' na śmieciucha, który zaliczył szybki rugpull.

Topowi analitycy:
👤 @why1sthat (BULLISH): "O jezu, o boze, zamawiam lambo"
👤 @Zebrzysta_Zebra (BEARISH): "no k---a, 7zł w dupe jestem na tysiącu, który to śmieszek do c---a"
👤 @jacas (BULLISH): "to był dobry dzień w kasynie. Grubas był łaskawy, pomarańczowa małpa (jeszcze) nie zrzuciła na Iran atomówki"

TomekIndicator®: 7/100
Tomek to naczelny apokaliptyk tagu, który od grudnia siedzi w obligacjach, wieszcząc „krach by Tomek”. Jego zdaniem giełda to pacjent podpięty pod polityczną kroplówkę: „rynki w USA są ratowane sztucznie”. Widzi już „3 wojnę światową” i kpi z kupujących: „A jak tam Wasze śmieciuszki?”. Choć na razie „bije indeks”, jest przekonany, że „fizyka zawsze wygrywa” i czeka, aż wagonik się wywróci. Sentyment na poziomie rowu mariańskiego, ale Tomek „nie chowa głowy w piasek”.

Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 24103 (tydzień temu: 23569; zmiana: +534)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 303 (wczoraj: 476; zmiana: -36%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @ossprime (25)
🥈 Najwięcej wpisów: @Glupiii, @ja_tu_tylko_na_moment, @sforce (8)
🥉 Najwięcej komentarzy: @ossprime (18)

👉 Wykresy

Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
KrachSmieciuchIndex - Krach & Śmieciuch Index - stan na 04.03.2026, 22:04

78/100 🚀 ...

źródło: view

Pobierz
KrachSmieciuchIndex - Krach & Śmieciuch Index - stan na 04.03.2026, 22:04

78/100 🚀 ...
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach