Wpis z mikrobloga

@Shagal: Gdzieś tam kiedyś czytałem, że te dziewice to błąd w tłumaczeniu i pierwotnie chodziło o jakieś gruszki daktylowca czy co tam za jabłka rosną u nich na tych ich pustynnych krzaczorach. Trafi do tego swojego nieba i będzie mógł się jakimiś daktylami delektować. Przez jedno-dwa popołudnia. XD

• Odpowiedz
@corrupted_huop: Oni mają też taką taktykę, że się obwieszą ładunkami, resztę wkladają do bagażnika i ciężarówką pędzą na jakiś punkt wojskowy albo bazę. Takie placówki mają odpowiednie osłony, ale pewnie nie każda i nie wszędzie, więc jakieś szkody można wyrządzić. Kilku Polaków w taki sposób właśnie zginęło. Siedzieli w bazie, ale im się psychol z wybuchową ciężarówką wpakował....
  • Odpowiedz
@patryk-wuwuw: Aaa dobra, tego nie brałem pod uwagę a to przecież dosyć oczywista sprawa - facet w rozpędzonym pojeździe. To nadal mimo wszystko przerost formy nad treścią wg. mnie - samochód, człowiek, ręcznie odpalane ładunki wybuchowe - dużo zmiennych i ryzyko niepowodzenia, nadal duży i wolniejszy cel, łatwiejszy do unieszkodliwienia. Tymczasem dron z Aliexpress + ładunek wybuchowy, i owszem, eksplozja nie tak duża jak przy obładowanym po brzegi materiałami wybuchowymi
  • Odpowiedz
@Selina_: Aż mi się dowcip przypomniał:

Stary hydraulik bierze praktykanta na robotę.
U gościa wybiło szambo, hydraulik nurkuje w tym szambie.
Po 2 minutach wypływa i mówi do praktykanta:
- Podaj klucz
  • Odpowiedz