Wpis z mikrobloga

@Songo91: w pracy mam takich agentow juniorow co pisza j----a rozprawke na teamsach zamiast zadzwonic sharnac screena i zalatwic sprawe w 2 minuty...

@19216811: W robocie miałem takich seniorów co zamiast napisać dwa zdania na slacku to muszą się zdzwonić i ględzić 10min
  • Odpowiedz
w pracy mam takich agentow juniorow co pisza j----a rozprawke na teamsach zamiast zadzwonic sharnac screena i zalatwic sprawe w 2 minuty...

@19216811: i później weź czytaj ten elaborat.

Ale młodzi chyba tak lubią - strach przed rozmową, pisanie daje im taka barierę bezpieczeństwa.
  • Odpowiedz
@Songo91: Rozwala mnie też coś podobnego: jak w pracy ktoś ma tylko 1 pytanie i zamiast napisać na czacie, to musi zadzwonić. Albo jak komuś się napisze wiadomość dłuższą niż 2 zdania, to przerasta ich przeczytanie tego ze zrozumieniem i też muszą zadzwonić.
  • Odpowiedz
@19216811: @Nighthuntero Skakanie ze skrajności w skrajność. Jedni dzwonią, żeby powiedzieć, że ten przycisk działa, a inny próbuje pisać o tym, że element na tym oknie w tej konfiguracji, wtedy i wtedy ma być trochę po lewej w tej animacji, zamiast zadzwonić, zrobić share ekrany i pokazać.
  • Odpowiedz
w pracy mam takich agentow juniorow co pisza j----a rozprawke na teamsach zamiast zadzwonic sharnac screena i zalatwic sprawe w 2 minuty...

@19216811: To nigdy nie jest 2 minuty. Poza tym jak jesteś skupiony i coś cię rozproszy (call), to potrzebujesz co najmniej 15 minut, żeby wrócić do ponownego skupienia.
  • Odpowiedz
@ponton jak coś jest mocno skomplikowane to i 30 minut nie wystarcza żeby wrócić mózgiem do punktu w którym byłeś.

A ileż to razy ktoś mi pisał że ma jakiś problem z X, Y, Z i czy możemy się zdzwonić (ja jak mocno się na czymś skupiam to wyłączam notyfikacje) a po 30 min kolejna wiadomość "to był mój błąd, jednak sobie poradziłem".
  • Odpowiedz
@19216811: a mówiłeś im żeby zamiast pisać zadzwonili bo tak wolisz? Wiesz oni mogą myśleć że Tobie lepiej będzie przeczytać bo będziesz mógł odpisać jak nie będziesz mocno zajęty.
  • Odpowiedz