Wpis z mikrobloga

@przemyslany_nick: Darwinizm ekonomiczny jest prawicową dewiacją polegającą na odwróceniu się od normalności. Normalnością jest to, że ludzie łączą się w społeczeństwa w celu zwiększenia swojego bezpieczeństwa. Tak było od zawsze. Od poziomu jednostki, rodziny, plemiona, gminy itd. Prawicowa dewiacja polega tutaj na odwróceniu się od normalności i próbie wmówienia, że jednostka sama jest w stanie sobie poradzić z każdym problemem. To jest zwyczajnie nieludzie.
  • Odpowiedz
@fledgeling: tak, tak jeżeli masz coś do tej dziewczyny po lewej to ja mam do ciebie. Nie jestem homo by głaskać po główce. Dawniej chłopstwo w ogóle żyło swoim życiem, polski patriotyzm nie był ich udziałem. Tylko trochę się sytuacja zmieniła. Dla porównania współcześni "chłopi" z Teksasu i innych takich amerykańskich aż kipią od miłości do ojczyzny. Ale tam jest wychowanie...
  • Odpowiedz
@Pehuen: Problem to masz sam ze sobą.

Pięknie sam wyjaśniłeś, że gardzisz większością narodu (jesteś jakimś niedorobionym narodowcem?) - tacy "chłopi" o których piszesz stanowili większość społeczeństwa i o ich losie decydowała grupka szlachty, która miała ich los totalnie gdzieś. Ty świetnie pokazujesz, że nie wyrosłeś z takiego myślenia. Sytuacja trochę się zmieniła, teraz nie masz wiele do powiedzenia, bo jest demokracja; a na dodatek wygląda na to, że nie
  • Odpowiedz
@fledgeling: problem ze sobą to mają tacy, którzy widzą cokolwiek złego w dziewczynie manifestującej swoje przywiązanie do Polski podczas święta narodowego. Skoro jesteś taki wrażliwy to zamilczę i nie powiem dosadniej co o twojej postawie myślę. Milczą też inni, tam z nieba patrzący jak ty nimi "gardzisz", bo z tego co widzę narodowcy są wg ciebie na równi z lewicowymi degeneratami. "Jedni warci drugich". Poza tym- teraz są warunki by
  • Odpowiedz