Wpis z mikrobloga

✨️ Ekologia czy hipokryzja?
Widzę, że zima trzyma mocno i co niższe temperatury mamy znowu wysyp żenujących popisów celebrytów polityków i pseudoelit na twitterach i socjal mediach o "planeta płonie" i w drugą stronę "och jestescie nieukami".
A jednak żaden z ekologów nie potrafi wyjaśnić mi dlaczego 20000 lat temu Europa była pokryta lodem jak Akrtyka, a 2000 lat temu już nie mimo braku przemysłu ciężkiego, braku emisji CO2 oraz liczbie ludności kilkaset razy mniejszej niż dzisiaj. Ja to wiem, bo tego uczyli mnie za komuny w podstawówce; ale wygląda na to, że ekologowie z doktoratami tego nie wiedzą, albo wiedzą i po prostu wszystkim kłamią dla zysku.
Bo przecież w latach 70 Times pisał, że ziemia będzie zamarzać bo jest globalne oziebienie. Skąd to wzieli? Z tego samego z czego dzisiaj mamy globalne ocieplenie. Wzięli i ekstrapolowali ostatnie 10 lat w cyklu klimatycznym który wynosi po kilka tysięcy lat i uznali, że to jest porządna nauka.
Pamiętam jak jeszcze 20-30 lat temu miałem używać plastikowych toreb, bo papierowe wycinały lasy. Dzisiaj mam używać toreb papierowych bo plastik szkodzi.
Wczoraj grzałem dom LNG (CH3 spalające się do CO2 i H2O) bo był ekologiczny. Jutro planują mi dowalić podatki bo jednak LNG nie jest ekologiczny(i nie nie chodzi o ruskich, wprost mi mówią o ekologii), za to skomplikowany długi łańcuch węglowodorowy z peletu, który oprócz spalania się do CO2 i H2O generuje jeszcze sporo syfu - jest ekologiczny i teraz wycinka lasu nie przeszkadza "bo przecież las odrasta".
Wczoraj gniotłem butelki i jeszcze na siłowniach są zgniatarki do butelek, bo eko było oddzielać zakrętki (inny materiał niż PET u butelek) i zgniatać butelki dla łatwości transportu. Dzisiaj jeżdżę dieslem kilka km trując środowisko z siatką butelek, które nie mogą być zgniecione więc "eko transport" odpada, aby odzyskać kaucję, a w nagrodę dostanę podwyżkę rachunków za wywóz śmieci.
Krzyczy się na wszystkich że węgiel nas truje, ale jak się proponuje atom to zaraz te same greenpeace i inne niewykształcone ekoterrorystyczne grupy oprotestowują atom, bo czarnobyl 40 lat temu. Jakby ignorowali fakt, że 40 lat temu to jeszcze furmankami się w Polsce na wsiach jeździło i technika oraz systemy zabezpieczeń poszły mocno do przodu.

A potem się dziwicie i śmiejecie, że ktoś wrzuca ironicznie "planeta płonie" jak tylko temperatura spadnie poniżej zera. To jest efekt kłamstw ekologicznych i okradania ludzi pod płaszczem ekologii. Sami do tego doprowadziliście, że ekologia jest traktowana jak religijne oszołomstwo. Bo nim aktualnie jest. Bo walka z CO2 zamiast z całą resztą syfu jak np. scierane ogumieie i klocki hamulcowe w samochodach to jedna wielka bzdura dla każdego kto chociaż skończył liceum. Ale jak już jedziesz elektrykiem (zasilanym z sieci, która w Polsce w zimę leci jeszcze w 75% na węglu) i wyrzucasz w powietrze te koloidy z ogumienia i klocków to jest ok. Jak marnujesz czas na dojazdy do roboty, bo żaden ekolog nie ujął się za pracą zdalną gdzie się da, żeby ratować planetę (bo przecież hajs za nieruchomości się musi zgadzać, a wtedy planeta jest mało istotna), to jest ok i eko. Jak trujesz sąsiadów jakimś chińskim peletem, bo ograniczasz koszty zamiast czystym LNG to jest ok.

Zamiast skupić się na tym, żeby okoliczne środowisko było czyste, że ekologia jest ważna aby nie oddychać syfem nie dostawać raka w wieku 20lat od syfu w powietrzu czy jedzeniu to mamy ciągłe straszenie, że cała planeta zginie, bo Janek oderwał zakrętkę od butelki. A w miedzyczasie Al Gore czy Von Der Leyen, którzy tym straszyli latają odrzutowcami na odlełość 50km wywalając w powietrze więcej zanieczyszczeń niż 2000 Janków jeżdżących zdezelowanym dieslem sprzed 30 lat. I krytyki tego zachowania i hipokryzji eko-władzy u Rożków, Wiechów czy innych nie ma.

#ekologia #zima #zalesie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
konkretny-zwycięzca-61: To jak z religiją. Większość lewicowców jest anty religijna i antykościelna bo słusznie zauważa hipokryzję przywódców kościoła połączoną ze ślepym fanatyzmem części wyznawców i od niego odchodzi. I tak samo z ekologią, ze słusznej sprawy banda chciwych socjopatów zrobiła sobie sposób na zarobek, a do tego ma stado fanatycznych wyznawców, którzy sprawie nie pomagają - i przeciętni ludzie zaczynają odchodzić od ekologii. Przestają segregować śmieci, mają gdzieś jazdę komunikacja miejską,
  • Odpowiedz