Wpis z mikrobloga

@bartov: wszystko jest okej - po prostu przełącza Cię w roaming krajowy (czyli korzystasz z infrastruktury innego operatora). Nie płacisz więcej, normalnie wykorzystujesz pakiety itp. Słowem: żadna różnica. Skoro przełącza na roaming to widać inna sieć w danym miejscu ma po prostu lepszy zasięg.

Krótko mówiąc: nie przejmuj się, wszystko jest w najlepszym porządku. :)
  • Odpowiedz
@bartov: @anonimowy_kot: To nie jest żaden problem, tak jak rzekł to @rss. Po prostu Play ma umowy na korzystanie z infrastruktury innych operatorów i telefon przełącza się na roaming krajowy, gdy uzna że będzie miał lepszy zasięg z innego BTS-a (tej wieżyczki z załączonego obrazka).
  • Odpowiedz
@zwinnypalec: @rss: dobrze rozumiem, nawet jeśli mam roaming i włączony internet to i tak leci mi z pakietu Playa i nic za to nie płacę? (bo wiem że tak jest z rozmowami, ale nie wiem czy z netem)
  • Odpowiedz
@bartov: tak. Różnicy nie ma naprawdę żadnej. Będzie dopiero, gdy wyjedziesz za granicę (wiadomo).

W ogóle powinieneś gdzieś mieć oddzielne ustawienia dot. roamingu krajowego. U mnie przy roamingu danych mam opcje "nie", "tak", "tylko roaming krajowy"
  • Odpowiedz