Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: zaręczyny z publicznością to wg mnie największa wiocha, a pierścionek nie musi być drogi ale musi być dość trwały bo symbolizuje chęć bycia małżeństwem do końca życia. Są stopy metali bardzo trwałe i nie masakrycznie drogie, a do tego robione u mniejszych jubilerów a nie w sieciówkach i można wyrwać coś ładnego, oryginalnego i niedrogiego
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nosiłabym, chyba że zacząłby brudzić skórę ()

Pierścionek to taka obietnica wspólnego życia i upamiętnienie tego wydarzenia, coś co chcemy żeby zostało z tą ukochaną osobą na długo :) Wydanie 5zł to też lekka przesada, wydaj chociaż z 50 xd a jakbyś sam zrobił to nawet lepiej (kiedyś nosiłam drucik od starego przez tydzień aż mi się rozpadł :( miał taki cute kwiatuszek na górze
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: wszystko to zależy. Jestem daleka od tego całego "pierścionek zaręczynowy to musi kosztować minimum dwie czy trzy wypłaty", bo kto o zdrowych zmysłach tyle wydaje na małą ozdobę na palec? Zwłaszcza, kiedy na rynku da się znaleźć ładny pierścionek z prawdziwego złota o całkiem rozsądnej próbie i to jeszcze z diamentem czy brylantem w cenie koło tysiąca, może nieco powyżej. Jednak ponieważ jest to jakaś symbolika, która ma być
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
wszechstronna-realistka-97: Nie chodzi o cenę, ale o szacunek. Ty wrzuciłeś zabawkowy pierścionek tak naprawę. Przecież kobiety nie noszą takich rzeczy, co najwyżej małe dziewczynki.
Takie coś jak zapastowałeś, wyobrażam sobie tylko w sytuacji, kiedy oświadczyny wyszłyby dość spontanicznie - powiedzmy, że trafiły się idealne okoliczności, ale facet nie ma jeszcze właściwego pierścionka. Jako taki tymczasowy zamiennik - ok, bo to symbol. Kobieta z dystansem do siebie doceni gest, ale raczej ucieszyłaby
  • Odpowiedz
Natomiast gdybym wiedziała, że mojego mężczyznę nie stać nawet na ten za 500 czy 600 zł, bo to dla niego duży wydatek, to wolałabym oświadczyny z jakąś ładnie napisaną kartką czy innym czymś pamiątkowym, niż pierścionkiem z plastiku, którego i tak długo bym nie ponosiła.

@Krolowa_Nauk: Ja bym śmieszkował z pierścionkiem z krążka cebulowego czy chrupka, przynajmniej zjadliwy ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz