Wpis z mikrobloga

Ciekawe również było to że Liz opowiadając tej policyjnej psycholog o tym co wydarzyło się w bunkrze najpierw całkowicie zmyśliła historię bo mówiła że wszyscy zdołali się wydostać z tego bunkra (dla tej psycholog to był szok bo oni przecież znaleźli ich martwe ciała). Była nawet scena (w pierwszej połowie filmu) gdzie Frances parodiuje wymioty czyli udaje że rzyga i wszyscy się śmieją. Co niesamowite to w wersji prawdziwej pod koniec filmu
  • Odpowiedz
@radzioso532: Jak dla mnie ten film byłby jak wiele innych filmów o nastolatkach, gdyby nie jedno - muzykę zrobił Clint Mansell. Świetnie ona pasuje do filmu, robi klimat, w szczególności w zakończeniu.

Z moich życiowych przygód kiedy szukałem tego filmu (w dobie .avi) w internecie przez pomyłkę pobrałem https://www.filmweb.pl/film/Strach-2009-492274
To był straszny gniot, nie polecam. Co śmieszniejsze na początku jeszcze się łudziłem, że to to.
  • Odpowiedz
@radzioso532: Film oglądałem ponad 20 lat temu, ale nie wiedziałem, że grała w nim Keira Knightley. Sceny które przytaczasz nawet kojarzę, ale jeśli chodzi o aktorkę to kojarzyłem tylko, że jakaś ładna laska obok tej brunetki. W późniejszych rolach jakoś zdecydowanie bardziej przykuwała moją uwagę i generalnie bardzo ją lubię.
  • Odpowiedz