Wpis z mikrobloga

#wlasnatworczosc #muzyka #gitara

Niedawno wyposażyłem się w Blue Yeti. Z tego jak nagrywa jestem zadowolony, jednak teraz muszę nauczyć się nieco ,,produkcji" - wiedzieć jakie filtry ponakładać, by to brzmiało. Tutaj mała próbka, w drugim samplu trochę bass boost i inne bajery.

A grywam akustyczne smęty, raczej wieczorowa i klimatyczna muzyka :)

https://soundcloud.com/gustawnowak/sets/blue-yeti-acoustic-guitar
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gustawny: do gitarky umiejętna kompresja tak żeby nie wyeliminować transjentów i zbytnio jej nie zamulić lekki equalizer oraz dobry pogłoś+dealy spróbuj ustawić stereo delay na 1/16 na lewy kanał a 1/32 na prawy oczywiście na wysyłce. jest to świetny patent który idealnie nadaje sie do gitary akustycznej i tworzy fajne pomieszczenie.
  • Odpowiedz
@gustawny: equaljizer oczywiście z hipass musi być ale tak żeby nie wywalić basu jeżeli byś chciał możesz mi podesłać jakieś nagrania do mixu. z miłą chęcią sie nimi moge zająć
  • Odpowiedz
Wołaj dawno nie zajmowałem sie gitarą i instrumentami tylko jak siedze w studio w szkole. tak to same raperzyny przychodzą nagrywać.
  • Odpowiedz
@gustawny: troche spóźniona odpowiedz , jestem technikiem realizacji dźwięku w tej chwili juz muszę się sam doksztalcac j uczyć gdyż nauczyciel stwierdził ze umiem mu wszystko, następne 2 lata teraz będę się uczył techniki naglosnieniowej.
  • Odpowiedz