Wpis z mikrobloga

@jabol6000: Zasada jest jedna w tym kraju z tą prokuraturą i sądami: nie wychylaj się i pilnuj swojego nosa. Biją kogoś? Gwałcą? Zabijają? Idź dalej, bo jak zareagujesz to państwo już Cię tak przeczołga, że popamiętasz. Jak nie robią krzywdy Tobie albo komuś bliskiemu to... telefon na 112 i może p0licja po 3h przyjedzie. A może i nie.

Nie Twój problem. Takie władze ludzie sobie wybrali, władze takie przepisy uchwaliły
  • Odpowiedz
@jabol6000: rel, ktoś Cię w-----e na glebę i kopnie, to jak wstaniesz i mu jebniesz jedną b---ę na ryj to to już jest akt zemsty i uszkodzenie ciała a nie samoobrona. Oczywiście p----ś z połamanym noskiem synek kierowniczki sekretariatu tfu sądu.
  • Odpowiedz
via Android
  • 53
@xyzzy: XD baranie myślisz ze konfederacja by cokolwiek zmieniła? Oni poprawki do ustawy nie umieją napisać a mieliby system prawny ci przepisać zeby działał dobrze?
  • Odpowiedz
@woskrosenie: k---a człowieku, znasz jakikolwiek system prawny innych krajów czy wierzysz skrajnej prawicy na slowo?

1. Podaj mi ten ranking
2. Napisz mi, jak konkretnie wybór partii innej niz pis albo po wpłynie na zmianę (jesli ranking powyżej istnieje). Gdzie np w programie konfy jest konkretny projekt ustawy ktorą wejdziemy na 1 miejsce. To jak szumlewicz chcący ustawą likwidować ubóstwo i podobna naiwność
  • Odpowiedz
@pal95: samo to ze sa sytuacje gdzie czlowiek musi isc do urzedu po interpretacje ktora moze byc inna w innym wojewodztwie wskazuje na to ze jest skomplikowane i bezsensu. To taki jeden przyklad
  • Odpowiedz
@pal95: wszyscy, kazdy chce tylko do koryta sie dopchac a potem kazdy jednym glosem gada. Pamietasz np Kukiza jaki antysystemowiec z niego byl? Potem jak juz ktos odejdzie z polityki to zauwarz ze dopiero zaczynaja rozsadnie mowic. Mozna zmienic partie a i tak sie nic niezmieni bo maja jakis odgorny szablon ktory wykonuja, tak to przynajmniej wyglada. Pis rozlicza po, po rozlicza pis a nikt do pierdla nie idzie, przeciez
  • Odpowiedz
  • 0
@woskrosenie: wczesniej napisałeś że winne jest tylko 80% glosujacych na pis i po, ale skoro wszyscy są siebie warci, to ci głosujący na lewicę, brauna, i konfę też są odpowiedzialni za to zło
  • Odpowiedz
@pal95: napisales ze partia X nic nie zmieni bo nawet poprawki niepotrafia napisac a ja dodalem ze partia Y rzadzi tyle lat i jedyne co robia to tylko komplikuja przepisy. Wiec wszyscy sa dlamnie tylesamo warci. Tylko tyle. Dobry to byl gosciu z lat 90tych ktory wprowadzil tzw ustawe wilczka
  • Odpowiedz
  • 0
@woskrosenie:

1. idziemy w górę rankingu jasności przepisów co roku

2. Ustawa wilczka nie byłaby wcale czymś dobrym w obecnych czasach, mielibyśmy oligarchię jak w ukrainie i zwykły człowiek klepałby biedę, też kiedyś wierzyłem w wolny rynek ale fakty są takie ze najlepszy jest kapitalizm z regulacjami, bez niego cały kraj sie zmienia w autostradę A4 krakow katowice jesli znasz temat

3. Polska w ostatnie 30 lat jest 2 najszybciej
  • Odpowiedz
Polska w ostatnie 30 lat jest 2 najszybciej rozwijającym się krajem po Chinach

@pal95: jak to jest mierzone? PKB? Takiego typu wskazniki nic niemowia. Podniosa ceny paliwa, ceny wszystkiego skocza w gore i juz PKB rosnie ale to nieoznacza ze kraj sie rozwija tylko pokazuje na drozyzne.
Gdzie my idziemy w gore w rankingu jasnosci przepisow? - obecnie jestesmy na 7 miejscu na swiecie i 1 w europie. Pis na
  • Odpowiedz
  • 0
@woskrosenie: wyślij mi ten ranking i jego źródło

Nie odpowiedziałeś na żadne z pytań

Cena paliwa rośnie zależnie od koniunktury na (wolnym) rynku, podatki muszą być na paliwie, obecnie mamy coraz tańszą energię dzięki wiatrakom i fotowoltaice wiec nie bedziesz musial kupować paliwa jak nie chcesz

Nasz system sprawia, ze nie płacimy 2000 dolarów za karetkę i w 30 lat dogonilismy zachód, tylko jak siedzisz w piwnicy i masz zero
  • Odpowiedz