Aktywne Wpisy

damianooo8 +588
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

SilesianPill +142
17k urodzeń za listopad
Dyskusje o poprawie demografii nie mają już sensu, trzeba raczej zrobić plan kontrolowanego wygaszania kraju.
Oczywiście wiązałyby się z tym niepopularne decyzje, więc politycy tego tematu nie ruszą.
#demografia #polska #nieruchomosci #ekonomia #gospodarka
Dyskusje o poprawie demografii nie mają już sensu, trzeba raczej zrobić plan kontrolowanego wygaszania kraju.
Oczywiście wiązałyby się z tym niepopularne decyzje, więc politycy tego tematu nie ruszą.
#demografia #polska #nieruchomosci #ekonomia #gospodarka

Tytuł:
Wywieranie wpływu na ludziAutor:
Robert B. CialdiniGatunek:
nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)Ocena: ★★★★★★★★★☆
ISBN:
8387957526Tłumacz:
Bogdan WojciszkeWydawnictwo:
Gdańskie Wydawnictwo PsychologiczneLiczba stron:
171Jedna z tych książek które się zna mimo że się ich nie czytało. Cialdini opisał podstawy psychologii społecznej i wiele późniejszych prac bazuje na jego badaniach.
Regułą wzajemności, autorytetu, zaangażowania i konsekwencji, społeczny dowód słuszności, autorytet, lubienie i sympatia, niedostępność - na pewno o tym słyszeliście,
Bardzo spodobały mi się podsumowania rozdziałów z zadaniami do przemyślenia. No i duży plus za omówienie jak się bronić przed każdą z wymienionych technik.
Widać, że książka jest 'nie najnowsza' i pisana w USA bo wiele przykładów było bardzo specyficznych dla tamtejszej rzeczywistości (domokrążcy, tupperware party, salony samochodowe).
Nie wiem czy bym ja polecił - tak jak wspomniałem wiele późniejszych publikacji bazuje na tej i być może ktoś to opisał przystępniejszym językiem.
Dodałbym #czytelniczebingo ale nie trafiam w żadne z pól (╯°□°)╯︵ ┻━┻
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #naukispolecznebookmeter #psychologiabookmeter #socjologiabookmeter
źródło: 500480-352x500
Pobierz