Wpis z mikrobloga

@Poemat: ja nie wiem jak wam ta moc wychodzi tak równo na wykresach, u mnie to wygląda jak u Ciebie w 10tej minucie. Jak celuje w 300 to wykres będzie skakac gdzieś miedzy 270 a 330.
  • Odpowiedz
@Hasz5g: @Poemat strzelam ze jak te 300W jest sweet spotem albo poniżej to łatwo utrzymać kadencję w zakresie 80-90, a nie szarpiąc się z kadencją wychodzą bardziej gładkie wykresy. Im niższa kadencja, tym większe różnice w mocy pojedynczego obrotu i tym agresywniej trenażer dopasowuje pod to opór (moment obrotowy).
Jak 300 jest bliżej FTP to jadąc przez godzinę są różne pokusy i kryzysy po drodze ;) no i zakładam
  • Odpowiedz
  • 1
@Hasz5g: To jest wygładzane "sztucznie" ze względu na włączone ERG. Trenażery nagrywają moc w częstotliwością 1Hz zazwyczaj i aplikacja to upraszcza. Normalne jest, że jeśli ktoś nie potrafi płynnie pedałować albo zrobi stójkę albo sprint itd. to będzie zgubiony nagle peak i po to właśnie jest to wygładzanie aby oddać średnią z 1 sekundy - gdyby tego nie było to byłoby to "poszarpane". Tam na początku akurat miałem konflikt urządzeń
  • Odpowiedz